Guvernul a prelungit perioada de înscriere la programul internship

164
Guvernul a prelungit perioada de înscriere la programul internship - guvernulaprelungit-1526217300.jpg

Articole de la același autor

Perioada de înscriere la Programul oficial de internship al Guvernului - ediția 2018 a fost prelungită până pe 21 mai, pentru a oferi șansa cât mai multor tineri să aplice pentru un stagiu de practică în Executiv, ministere, instituții și autorități publice centrale.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis redacției, echipa de organizare a programului, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit în perioada 3 - 11 mai cu studenții din centrele universitare București, Iași, Cluj și Timișoara.

"Organizatorii au prezentat studenților Programul de internship și i-au încurajat să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în această ediție. Pentru a oferi șansa cât mai multor tineri să aplice pentru un stagiu de practică în Guvern, ministere, instituții sau autorități publice centrale, perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână", se precizează în comunicat.

Calendarul de desfășurare a ediției 2018 a programului este structurat astfel: 19 aprilie - 21 mai - depunerea candidaturilor online; 21 mai - 3 iunie - evaluarea candidaturilor; 4 iunie - 22 iunie - interviuri online; 29 iunie - anunțarea rezultatelor; 16 iulie - deschiderea programului; 14 septembrie - închiderea programului.

Înscrierile se fac online. Formularul de înscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/register.

Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani la începerea stagiului de practică, studenți sau absolvenți ai unei universități din România ori din afara țării. Tinerii au posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administrația publică centrală și să aplice cunoștințele dobândite în cadrul programelor de studii. Totodată, acest program va include participarea stagiarilor la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență și la training-uri și workshop-uri tematice.

Pe perioada stagiului de practică, internii vor beneficia de o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului și, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4114 secunde