Guvernul a aprobat noi reglementări permisele de conducere

305
2
Guvernul a aprobat noi reglementări permisele de conducere - guvernponta1-1440001872.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță prin care se stabilește că Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule (DRPCIV), în calitate de punct național de contact pentru Directiva (UE) 2015/413, va acorda acces automat la datele privind vehiculele, proprietarii sau deținătorii vehiculelor pentru autoritățile competente din statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spațiului Economic European, din Confederația Elvețiană sau dintr-un stat terț care are încheiat un acord în acest sens cu Uniunea Europeană. DRPCIV va avea acces, reciproc, la datele din sistemul de evidență aparținând acestor state.

Acest sistem transfrontalier de schimb de informații, instituit prin aplicarea Directivei (UE) 2015/413, va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere pe teritoriul României și la aplicarea unui tratament nediscriminatoriu în ceea ce privește persoanele nerezidente care comit încălcări ale normelor rutiere. Cel mai important impact social preconizat este diminuarea numărului de victime ale accidentelor rutiere, reducerea numărului de persoane decedate în accidentele rutiere și scăderea numărului de accidente cu consecințe grave.

De asemenea, din reglementările legale care stabilesc competențele DRPCIV cu privire la activitatea serviciilor publice comunitare din subordinea instituțiilor prefectului, rezultă în mod implicit exercitarea atribuțiilor de organizare, îndrumare și control în domeniile de competență. În acest context, pentru a se asigura o cât mai bună înțelegere și aplicare a reglementărilor în materie, a fost introdusă prevederea legală care menționează în mod expres aceste atribuții.

Comentează știrea

Lucia
19 august 2015

Merita testat! De ce merita sa testezi si tu acest sistem prin care sa ajungi mai usor la castiguri suplimentare? Pentru ca activitatea e foarte simpla, o desfasori in timpul liber si nu ai nicio obligatie. Nici macar nu trebuie sa recrutezi oameni. Totul e mai usor decat crezi! Iti trimit mai multe informatii dupa ce imi ceri detalii la adresa de email: [email protected]

bok
20 august 2015
pentru Lucia

Doresc castiguri suplimentare. Lucia, spune-mi te rog cati bani vrei sa-ti trimit!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.278 secunde