Gheorghe Dragomir:

"Guvernanții noștri se joacă de-a alba-neagra în domeniul fiscalității"

141
1

Articole de la același autor

Copreședintele PNL Constanța, depu-tatul Gheorghe Dragomir, susține, în declarația politică depusă, săptămâna trecută, la Camera Deputaților, că impozitarea bacșișului s-a dovedit o "căciulă mult prea mare pentru autorități", motiv pentru care s-a decis eliminarea sa, la doar o săptămână de la intrarea în vi-goare.

"Decizia de eliminare vine în condițiile în care sute de mii de firme au fost obligate să își modifice casele de marcat pentru a putea emite bonuri fără TVA, iar patronii de restaurante, baruri și cafenele s-au înghesuit să își cumpere registre de bani personali în care angajații să își declare zilnic, înaintea începerii programului, sumele pe care le dețin asupra lor. Uite așa, guvernanții noștri se joacă iar de-a alba-neagra în domeniul fiscalității", afirmă parlamentarul PNL de Constanța.

De asemenea, deputatul Gheorghe Dragomir este de părere că "acțiunea Bacșișul, pusă în practică de ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, la inițiativa premierului Victor Ponta, este o nouă mostră de incompetență a acestui guvern".

Acesta consideră că era previzibil că reglementarea nu ar fi adus beneficii semnificative la bugetul de stat, ci doar harababură în activitatea agenților economici.

Totodată, copreședintele PNL Constanța afirmă că decizia de impozitare a bacșișului a arătat de la început ca o măsură luată pe genunchi, fără consul-tarea mediului de afaceri și fără studiu de impact.

"Oare nu era corect ca, înainte de intrarea în vigoare a OUG 8/2015 care legiferează bacșișul, să existe o consultare serioasă cu mediul de afaceri? Nu putea oare Guvernul să realizeze în prealabil un studiu de impact care să arate cât de benefică este această măsură și care sunt consecințele adoptării ei? Din păcate, în stilul cu care ne-au obișnuit, guvernanții noștri au ales să aplice și această măsură fără a consulta pe nimeni și, în câteva zile, au reușit să bulverseze un întreg sector economic", a mai spus deputatul Gheorghe Dragomir.

Nu în ultimul rând, parlamentarul liberal îl sfătuiește pe premierul Victor Ponta să își îndrepte cu adevărat atenția asupra marii evaziuni fiscale, care ar alimenta bugetul de stat cu sume semnificative și să se gândească la măsuri "deștepte" de stimulare a mediului de afaceri. 

Comentează știrea

catalin
25 mai 2015

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5217 secunde