Guvernanții au decis măsuri noi pentru asigurarea protecției victimelor infracțiunilor

361
Guvernanții au decis măsuri noi pentru asigurarea protecției victimelor infracțiunilor - guvernantiiaudecismasurinoi-1554413714.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat, ieri, printr-o ordonanță de urgență, noi măsuri pentru asigurarea protecției victimelor infracțiunilor, care vizează transpunerea prevederile articolelor 8 și 9 din Directiva europeană în materie, potrivit cărora victimele infracțiunilor pot avea acces la anumite tipuri de servicii, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. 


"Au fost mai multe acte normative pe ordinea suplimentară a ședinței de Guvern, la propunerea Ministerului Justiției, un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea protecției victimelor infracțiunilor. Este, practic, vorba despre transpunerea completă în legislație a unei directive europene, Directiva 29/2012. România a implementat în legislație ce prevede această directivă cu excepția a două articole - este vorba despre articolele 8 și 9 și astăzi, prin acest proiect, au fost incluse în legislație și prevederile articolelor 8 și 9 din directiva respectivă", a spus  Nelu Barbu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria. 


El a explicat că prin transpunere, practic, se asigură pentru toate victimele infracțiunilor posibilitatea de acces, în conformitate cu procedurile interne, la anumite tipuri de servicii, cum ar fi: sprijinul emoțional sau psihologic, informare, consiliere, sprijin pentru exercitarea drepturilor victimelor, consiliere cu privire la riscurile de victimizare secundară sau de intimidare și răzbunare, precum și la prevenirea acestora, evaluarea individuală a victimelor pentru identificarea nevoilor de protecție specifice. 


"Sunt mai multe prevederi, dar respectă pe deplin ceea ce Directiva europeană 29/2012 prevede și prin această modificare, practic, transpunem complet în legislație această directivă europeană", a mai adăugat, la Digi 24, Nelu Barbu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4456 secunde