Grindeanu: Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila trebuie să fie dat în circulație până la finalul anului viitor

366
Grindeanu: Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila trebuie să fie dat în circulație până la finalul anului viitor - pod-1638626974.jpg
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, după o vizită pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, că acesta trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor, aşa cum prevede contractul.


„Am fost astăzi pe şantierul Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor, aşa cum prevede contractul! Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, ajutor care poate veni mai ales prin dezvoltarea infrastructurii de transport", a afirmat Grindeanu, sâmbătă, într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.


Construcția impresionantă face legătura între județele Brăila și Tulcea.


Potrivit datelor CNAIR, podul va avea, la final, doi kilometri lungime și o înălțime de aproape 200 de metri. Valoarea totală a proiectului este estimată la două miliarde 650 de milioane de lei, iar aproximativ 75% din această sumă vine de la Uniunea Europeană. Proiectul înseamnă pe lângă pod și o adevărată rețea de șosele și drumuri de acces de peste 20 de kilometri. În 2023 ar urma să fie inaugurat.


Podul de peste Dunăre va fi cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6917 secunde