Grindeanu: "Cancelarul Kern a fost de acord ca Austria să sprijine candidatura României la OECD"

127
Grindeanu:

Articole de la același autor

Cancelarul Christian Kern a fost de acord ca Austria să sprijine candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), a anunțat, premierul Sorin Grindeanu.


"L-am rugat pe cancelarul Kern să sprijine candidatura noastră la OECD și a fost de acord. Noi suntem în acest moment în postura de candidați. E o bătălie cu alte state care doresc să acceadă în această organizație economică și a fost de acord Austria să sprijine candidatura României", a declarat Grindeanu la Antena 3.


Șeful Executivului a amintit că marți s-a aflat în vizită la Viena, unde s-a întâlnit cu cancelarul Kern, cu care a discutat atât despre românii din Austria, cât și despre dezvoltarea relațiilor comerciale dintre cele două țări și despre viitorul Uniunii Europene.


"Austria sprijină și a sprijinit și în trecut integrarea noastră în Schengen. Din alt punct de vedere, i-am spus ceea ce consideră Guvernul României ca și priorități în ceea ce privește viitorul Europei, proiectul european. Noi considerăm în continuare că întărirea proiectului european este extrem de importantă, mai ales urmare a provocărilor — și una dintre ele este majoră, e cea legată de Brexit. Istoria ne-a arătat că cele 27 de țări au fost mai puternice când au fost sau când suntem împreună decât separat", a afirmat Grindeanu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4786 secunde