PD-L Constanța a decis, aseară, în ședința de BPJ:

Gheorghiță Corbu, coordonatorul campaniei PD-L pe Colegiul 3

1799
Gheorghiță Corbu, coordonatorul campaniei PD-L pe Colegiul 3 - 1d4e3e81d1c05f78f91f7919bb25e146.jpg
Democrat-liberalii constănțeni au participat, aseară, la o ședință a Biroului Permanent Județean. Și, pentru că de la ultimul astfel de eveniment trecuseră trei săptămâni, BPJ-ul a durat aproximativ trei ore, timp în care pedeliștii de la malul mării au pus la punct, într-o ședință pe care președintele Mircea Banias a numit-o "de precampanie", modul în care se vor implica în campania pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.
Astfel, una dintre temele de pe ordinea de zi a ședinței de BPJ a fost desemnarea unui coordonator al Colegiului 3. Și, dacă în urmă cu doar câteva zile, printre numele vehiculate pentru preluarea acestui colegiu se regăseau Ionel Manafu, Tudorel Calapod, Dorel Onaca, ei bine, se pare că cel în sarcina căruia revine, de fapt, coordonarea pe timp de campanie, va fi Gheorghiță Corbu. Surse din PD-L Constanța susțin, totuși, că acest colegiu reprezintă o problemă pentru partid, fiind considerat un colegiu cu specific rural în care democrat-liberalii nu au, se pare, prea mare succes.
În ceea ce-l privește pe fostul senator Dorel Onaca, el va răspunde de campania pentru prezidențiale la nivelul întregului județ, și nu pe un colegiu anume.
Potrivit declarațiilor liderului democrat-liberalilor constănțeni, senatorul Mircea Banias, în ședința de BPJ a avut loc și o discuție de mobilizare: "Le-am explicat colegilor mei, în cazul în care nu știau deja asta, că dacă Traian Băsescu nu obține un nou mandat, PD-L are o problemă mare. Deși el nu și-a anunțat încă în mod oficial candidatura, eu sunt convins că va candida", a precizat Banias.

Emoție de toamnă: Colegiul Director Județean al PD-L
Totodată, trebuie menționat că pedeliștii au decis în ședința de aseară organizarea unui Colegiu Director Județean, eveniment care va avea loc, cel mai probabil, susține președintele Banias, la începutul lunii octombrie. La Colegiul Director vor lua parte membrii Biroului Permanent Județean, precum și liderii organizațiilor locale ale PD-L din județ. Cu această ocazie va fi discutată strategia de campanie și va avea loc, conform explicațiilor senatorului constănțean, împărțirea de sarcini pe organizații.
Cât despre felul în care va fi finanțată proxima campanie, se pare că, pentru moment, nu s-a decis nimic. Mircea Banias a afirmat, însă, ca va exista, ca și în campaniile anterioare, o finanțare de la centru și una la nivel județean. "În funcție de materialele de campanie pe care le vom primi de la centru, vom decide, ulterior, cum vom participa financiar, la nivel județean".
Reamintim, în cele ce urmează, cei zece coordonatori ai colegiilor constănțene în contextul alegerilor pentru președinția României: Colegiul 1- Ionel Manafu, Colegiul 2 - Senol Zevri, pe Colegiu 3 va fi Gheorghiță Corbu, pe 4, deputatul Constantin Chirilă, de Colegiul 5 va răspunde deputatul Zanfir Iorguș, iar de Colegiul 6 Gigi Chiru. Coordonatorul Colegiului 7 va fi primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, iar cel al Colegiului 8 Vicențius Petrescu. Senatorul Mircea Banias va răspunde de Colegiul 9, în vreme ce coordonator al Colegiului 10 va fi deputatul Maria Stavrositu. În ceea ce privește Colegiul 1, Ionel Manafu va fi ajutat în acțiunea de coordonare a campaniei de Tudorel Calapod, fostul primar al orașului Năvodari.
Nu în ultimul rând, menționăm că un subiect atins tangențial în ședința de BPJ de ieri seară a fost soarta Organizației PD-L Medgidia. Concret, se pare că varianta dizolvării Biroului Permanent Local al filialei de la Medgidia ar fi fost doar pomenită, dar o decizie nu s-a luat încă. În această ordine de idei, Banias a explicat că nu va decide ce se va întâmpla fără o discuție prealabilă cu cei interesați direct de soarta acestei organizații, respectiv Senol Zevri și Dumitru Moinescu și că, de asemenea, nu va acționa într-o direcție care nu ar fi oportună, la acest moment, pentru democrat-liberalii din Medgidia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Politică-Administrație : PD-L nu mai așteaptă nimic de la PSD
Pagina a fost generata in 0.7466 secunde