Galerie FOTO. UDTTMR a organizat cina de iftar specifică postului din Luna Ramazan

2779

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat joi seara tradiționala cină de iftar specifică postului din Luna Ramazan. 


La eveniment au participat aproximativ 600 de membri ai comunității, momentul religios din deschiderea evenimentului fiind susținut de muftiul Muurat Yusuf. În premieră pentru un astfel de eveniment organizat în rândul comunităților musulmane din România, un grup de copii de la filiala UDTTMR Medgidia au interpretat aseară și "Șeremezanul", un colind care este cântat de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 20 de ani, după iftar, pe parcursul lunii Ramazan. 


"În ultimii ani am întreprins o serie de acțiuni menite a reuni laolaltă cât mai mulți membri ai comunității noastre. Una dintre aceste acțiuni este cina tradițională de iftar pe care de câțiva ani reușim să o organizăm într-un cadru lărgit. Iftarul, care marchează deschiderea postului specific Lunii Ramazan, este un bun prilej pentru credincioșii musulmani de a se așeza în jurul mesei alături de familie și prieteni. Fac un apel pe această cale la toți credincioșii musulmani, fie că țin post sau nu, ca în această perioadă să dea dovadă de mai multă înțelegere, toleranță și respect. Să nu uităm că Luna Ramazan este prilej de rugăciune, de împăcare cu noi înșine și de iertare!", a declarat Gelil Eserghep, președintele UDTTMR.


La evenimentul organizat de UDTTMR la Eforie Nord au participat și subsecretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Aledin Amet, subprefecții județului Constanța Ersun Anefi și Levent Accoium, viceconsulul Republicii Turcia la Constanța, Ozgen Topcu, atașatul religios Aytekin Akcin, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Zeki Uysal, directorul Centrului Cultural Turc "Yunus Emre" Constanța, Ali Oğuzhan Yüksel, precum și doi reprezentanți din partea Uniunii Democrate Turce din România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5154 secunde