Gabriel Oprea la ceremoniile Zilei Marinei:Forțele Navale Române au capacitatea de a-și îndeplini cu succes rolul și misiunea

568
4
Gabriel Oprea la ceremoniile Zilei Marinei:Forțele Navale Române au capacitatea de a-și îndeplini cu succes rolul și misiunea - gabrieloprea-1313405328.jpg
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a participat, luni, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române' care s-au desfășurat la Constanța, pe faleza Cazinoului, ocazie cu care le-a urat ''La Mulți Ani'' tuturor celor își serbează ziua numelui de Sfânta Maria și celor ''care își dedică viața apărării întinderilor de ape ale țării'', a mulțumit marinarilor militari pentru eforturile depuse până în prezent și i-a felicitat pentru modul în care acționează și își îndeplinesc misiunile.

'Bucuria acestei zile de sărbătoare este deplină pentru că suntem alături de un corp de elită al Armatei Române, care ne reprezintă cu profesionalism peste tot în lume. Acești veritabili ambasadori ai României care, prin faptele lor, vorbesc despre onoare și profesionalism, sunt mândria Armatei Române. Vreau să vă mulțumesc în mod special astăzi pentru tot ceea ce faceți și să vă asigur că întreaga societatea înțelege tot mai bine și apreciază la justa valoare eforturile pe care le faceți. Nu este ușor să fii militar. Dar la fel de greu este să ai în familie un militar, mai ales când este în Forțele Navale'', a spus ministrul Oprea, citat de Agerpres.

În discursul său, ministrul Oprea a adus un omagiu marinarilor și a rememorat faptele de arme pe care marinarii militari le-au săvârșit în luptele pentru apărarea țării și în misiuni de instruire pe teritoriul național.

''Toți acești bărbați curajoși și toate aceste femei curajoase merită din plin respectul nostru. Cei care nu au militari în familie, nu știu ce înseamnă să trăiești așa. Dar nici nu știu ce înseamnă să vezi steagul tricolor fluturând mândru la catarg. Nu cunosc fiorul care te străbate când auzi imnul național intonat la o ceremonie militară. Dumneavoastră știți aceste lucruri. Știți cum este viața de militar, cu bune, cu rele, cu bucurii și cu greutăți. Și mai știți că tocmai aceste bucurii și tocmai aceste greutăți ne unesc și ne fac membri ai unei mari și frumoase familii ai Armatei Române. România este mândră de dumneavoastră. Iar eu sunt onorat să vă vorbesc și să vă transmit un gând bun în numele întregului corp militar'', a mai spus ministrul Apărării Naționale.

El a amintit și de participarea militarilor marinari și a fregatei ''Regele Ferdinand'' la misiunea desfășurată în Marea Mediterană în cadrul operației ''Unified Protector'', de cele 765 de misiuni specifice de impunere a embargoului și cele peste 17.400 de mile străbătute, când militarii români au demonstrat, și cu această ocazie, că pot îndeplini misiuni importante în cadrul unor operații de anvergură, alături de celelalte nave ale statelor membre NATO.

''Aș vrea să mulțumesc echipajului fregatei care, pe lângă misiunile specifice îndeplinite, a salvat și vieți omenești în timpul unei acțiuni de asistență umanitară acordată unei ambarcațiuni aflate în pericol pe mare. Îndeplinirea ireproșabilă a recentei misiuni desfășurate de fregata 'Regele Ferdinand', alături de participarea marinarilor români la exercițiile internaționale și misiunile Active Endeavour și Blackseafor sunt noi confirmări ale faptului că Forțele Navale Române, complet profesionalizate, au capacitatea de a-și îndeplini cu succes rolul și misiunea'', a adăugat Gabriel Oprea.

Ministrul le-a cerut militarilor marinari să ducă mai departe renumele școlii românești de navigație, gloria navigației românești și să ducă mai departe exemplul eroilor marinari care de-a lungul timpului și-au dat viața, respectând Jurământul suprem.

''Prețuirea și recunoștința pe care le datorăm eroilor marinari sunt neștirbite, iar amintirea lor va rămâne veșnic în inimile noastre. Pentru acești temerari care de-a lungul timpului și-au dat viața, respectând Jurământul suprem, pentru apărarea Țării și pentru gloria navigației românești, nicio mulțumire nu este de ajuns și nicio apreciere nu este prea mare. Exemplul lor stă veșnic scris în inimile noastre și ne obligă să ducem mai departe renumele școlii românești de navigație. Iar dumneavoastră, marinarii de astăzi, vă achitați cu prisosință de această responsabilitate făcând ca Forțele Navale Române să fie cunoscute și respectate în întreaga lume'', a spus ministrul Apărării Naționale.

La final, ministrul Oprea a oferit Drapelul de Luptă Statului Major al Forțelor Navale subliniind că ''acest simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare vine ca o încununare a tuturor rezultatelor remarcabile din ultimii ani''.

''Drapelul este un simbol sfânt, alături de Imnul național. Însemnele Tricolorului sunt inscripționate pe tehnica de luptă și sunt purtate cu onoare și mândrie, pe uniforme, de toți militarii Armatei României. Astăzi, acest simbol vine să întărească respectul și recunoștința pe care vi le purtăm. Prin participarea dumneavoastră cu dăruire, profesionalism și curaj la misiunile Forțelor Navale Române, ați făcut cunoscut și apreciat Drapelul național în întreaga lume, manifestându-vă ca adevărați ambasadori ai poporului român'', a precizat ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea.

La ceremonia de la Constanța au participat, alături de câteva mii de persoane, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, veterani de război, cadre militare active, în rezervă și în retragere


Comentează știrea

rex
15 august 2011
general izmana

cred ca au onoarea sa te ejecteze din pozitia care te-a pus hidosul urat mirositor. generale "izmana" locul tau nu este in fruntea armatei, este o blasfemie ca un tradator sa ocupe acest loc . va veni si vremea judecatii pentru nemrnici ca voi.

Aldebaran
15 august 2011

Un gand frumos,un gand de departe si un omagiu tuturor marinarilor romani,oriunde si in orice pozitie s-ar afla ! Cu bine,Aldebaran,

Pirvu
15 august 2011
La Multi Ani

La Multi Ani tuturor marinarilor romani de pretutindeni. Nu e de mirare ca sunt laudati de toata lumea, mai ales de ministru pentru ca au salvat si viati omenesti in misiunile lor si ne-au facut sa fim mandri de ei. La Multi Ani.

Chelaru
17 august 2011
Cel care a incercat umbrirea evenimentului

Nicolae Mavrodin este un personaj mai puțin cunoscut, dar extrem de prezent în subteranele politico-financiare. Individul a pus mâna pe un patrimoniu imens printr-o fantomatică Fundație Europeană pentru Tineret. În plus, este vicepreședinte al Blocului Național al Revoluționarilor, organizație de profitori patronată de ilustrul ei președinte de onoare, Ion Iliescu.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5708 secunde