Emil Boc:

"Fuziune prin absorbție între PDL și PNL nu e cea mai bună soluție"

386
1
Fostul lider democrat-liberal Emil Boc consideră că o fuziune prin absorbție între PDL și PNL nu ar fi cea mai bună soluție, fiind de preferat fuziunea prin comasare, care ar da posibilitatea și altor formațiuni să adere la crearea unui mare partid de dreapta.

Întrebat, ieri, într-o conferință de presă, cum comentează decizia ca PDL și PNL să fuzioneze înaintea alegerilor prezidențiale, Emil Boc a spus că nu este de acord cu fuziunea prin absorbție în PNL, pentru că vor fi sensibilități afectate în PDL.

"Preferabilă ar fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbție, dar conducerea centrală e cea care decide, e treaba lor. Eu am optat pentru varianta unei alianțe, într-o primă etapă, după aceea pentru o fuziune prin comasare, nu prin absorbție, pentru că o fuziune prin comasare ar lăsa deschisă poarta pentru toată lumea de pe partea dreaptă să vină într-un mare partid de dreapta. O fuziune prin absorbție nu este cea mai bună soluție, dar este decizia celor care își asumă o asemenea răspundere, pentru că vor fi sensibilități afectate, cel puțin în PDL, dacă se va decide să se meargă pe varianta PNL, pe care nu o recomand, adică o fuziune prin absorbție în PNL. Aceasta ar închide opțiunea altor formațiuni de dreapta de a putea să coaguleze într-un mare partid de dreapta", a spus Boc.

Acesta a subliniat că viitorul mare partid de dreapta care se va crea trebuie să devină o contrapondere reală la PSD.

"Fuziunea prin comasare ar păstra ponderea egală a celor două partide sensibil apreciate în electorat ca și procente. Fiecare are un palmares și nu ar trebui ca unul sau altul să îl înghită pe celălalt", a mai spus Emil Boc. 

Comentează știrea

Costi Holospin
9 iunie 2014
Crect punctat de catre comnul Emil Boc.

Cea mai buna solutie pe termen scurt este o alianta intre PNL si PDL, aceste doua partide deocamdata nu sunt compatibile iar motivele sunt urmatoarele; PDL cu ocazia eminentei pierderi a alegerileor locale si generale din 2012, anticipate de catre foarte multi fosti si actuali deputati si senatori PDL experimentati politic si cu state vechi in PDL. Foarte multi au parasit partidul din acest motiv inainte de alegerile din 2012, altii dupa. PDL a urmat un traseu complicat in care sa debarasat de majoritatea membrilor traseisti, tradatori, blatisti, fie prin excluderea acestora fie prin plercarea unora la PMP, fie prin alegerile interne in filialele si celelalte organizatii locale. PDL azi este restructurat, reevaluat, reconstruit, reinventat. Punct. Eu nu spun ca nu mai exista uscaturi, dar intr-un procent de 80% nu mai sunt !!!! PNL este la acest moment plin de asemenea specimene, sper ca dupa congresul de la sfarsitul lunii iunie sa se schimbe si la ei statutul si sa urmeze analize serioase in teritoriu si toti liderii filialelor judetene sa se retraga acestia fiind oamenii interpusi ai PSDului, multi care sunt deputati si senatori azi multi prin redistribuire sunt sustinuti si unsi de catre PSD. Deci ar fi imperios necesara o trecere printr-o "scanare antivirus PSD" a sefilor de organizatii. Parerea mea este ca cei din PDL stiu cel mai bine care dintre liderii locali PNL sunt oamenii PSD iar noii lideri alesi la congresul care urmeaza in PNL sa-i asculte pe cei din PDL si sa nu-i apere pe oportunisti. Din acest motiv nu este posibila alianta prin absorbtie, solutia de moment fiind prin comasare iar pe parcurs se va putea dar este nevoie de timp. Deocamdata o alianta a dreptei poate fi o solutie urgenta si eficienta. Parerea mea personala este o alianta a tuturor partidelor de dreapta in jurul PDL&PNL avand un proiect comun, apararea justitiei si a statului de drept de mafia comunista din PSD&UNPR&PC.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5924 secunde