Fundația "Fantasio" mai primește un "cadou" financiar din partea CJC

905
Fundația
Consilierii județeni se întrunesc într-o nouă ședință ordinară, pe 23 august, începând cu ora 13.00, în Aula Mare a Bibliotecii Județene "I.N. Roman", având spre dezbatere o serie de proiecte importante, potrivit unui comunicat de presă transmis de către Consiliul Județean Constanța (CJC).
Pe ordinea de zi, a fost înscris un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume Fundației "Fantasio" pentru realizarea Programului cultural pe anul 2010. De asemenea, și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului-Litoral urmează să primească o sumă în vederea promovării turismului din județul Constanța. Cum problema finanțării Festivalului de la Mamaia în aceste vremuri de criză este delicată, fondurile alocate celor două fundații ar putea fi direcționate către acest eveniment.
Un alt proiect vizează repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit pentru susținerea programelor cu finanțare nerambursabilă, conform HCJC nr. 173/2010 privind constituirea Fondului de susținere a proiectelor cu finanțare nerambursabilă.
În plus, aleșii se vor pronunța din nou asupra proiectelor ce vizează aprobarea organigramei, a statului de funcții și a rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2010 pentru Teatrul de Stat Constanța, pentru Teatrul de Copii și Tineret Constanța și pentru Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța.
O inițiativă asemănătoare privește Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul de Artă Constanța.
Inclusiv bugetul de venituri și cheltuieli, precum și lista de investiții pe anul 2010 ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța ar putea suferi modificări.
Mai mult, consilierii județeni vor su-pune dezbaterii și proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei, a statului de funcții și a rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2010 pentru Direcția Județeană a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța.
Câteva schimbări au fost prevăzute și pentru bugetele proiectelor "Itinerarii și evenimente inedite în Dobrogea", "Restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava" și "Județul Constanța - o descoperire mereu actuală".
Pe de altă parte, consilierii își vor exprima votul în cazul aprobării proiectului "Exploatarea adâncurilor-un nou tip de turism la Marea Neagră".
Apoi, pentru organizarea Festivalului-concurs de interpretare al cântului, dansului și portului popular "Dan Moisescu", Topalu va primi, la rândul său, un sprijin financiar din partea CJC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2062 secunde