Fostul procuror general Ilie Botoș, numit secretar de stat

166
Fostul procuror general Ilie Botoș, numit secretar de stat - botos-1361889068.jpg

Articole de la același autor

Premierul Victor Ponta a semnat decizia prin care fostul procuror general al României Ilie Botoș este numit secretar de stat în Cancelaria primului-ministru.

Potrivit Mediafax, în urmă cu două săptămâni, Botoș a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie detașat la Cancelaria primului-ministru. Cererea a fost aprobată de către secția pentru procurori a CSM, cu unanimitate de voturi.

Botoș este general-locotenent magistrat, procuror militar în cadrul Secției parchetelor militare - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În 2 august 2012, generalul Ilie Botoș, fost procuror general al României, a fost numit șef al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), de către ministrul Apărării de atunci Corneliu Dobritoiu.

Generalul Ilie Botoș deținuse funcția de adjunct al directorului general al DGIA, generalul Gheorghe Savu.

În 21 iulie 2006, Ilie Botoș și-a dat demisia din funcția de procuror general al României, ca urmare a fugii din România a lui Omar Hayssam (condamnat în lipsă la 20 de ani de închisoare pentru implicare în răpirea a trei reporteri în Irak).

Fuga lui Hayssam a generat, pe lângă demisia generalului magistrat Botoș, și demisiile a trei șefi de servicii secrete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Udrea e Băsescu în fustă"
Pagina a fost generata in 0.6022 secunde