Fostul premier Viorica Dăncilă nu candidează la șefia PSD

138
Fostul premier Viorica Dăncilă nu candidează la șefia PSD - ddd-1581337988.jpg
Fostul premier Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că nu va candida la Congresul extraordinar al PSD pentru funcția de președinte al partidului, precizând că îl susține pe actualul lider interimar, Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

"Nu candidez. O să susțin o echipă care să coordoneze și să relanseze partidul pentru alegerile locale și parlamentare. (...) Să vedem cu ce reformă vine fiecare candidat, echipa pe care o are în jur. Nu am discutat despre aceste lucruri (dacă sunt mai mulți candidați - n.r.), probabil că astăzi vom afla mai multe, nu fac parte din echipa de conducere a PSD. Probabil, astăzi, vedem dacă președintele interimar va candida, eu sper să candideze și sper să ne pregătim cât mai repede pentru alegeri. Îl susțin pe domnul Ciolacu, a preluat (partidul - n.r.) într-o perioadă dificilă, am văzut că a coordonat foarte bine trecerea moțiunii de cenzură. Deci, eu cred că s-au făcut pași în direcția cea bună", a declarat Dăncilă la Parlament, înaintea reuniunii CExN al PSD.

Fostul președinte al PSD consideră că tema alegerilor anticipate este invocată de liberali pentru a atrage atenția de la faptul că punctul de pensie nu va crește sau de la alte "măsuri împotriva românilor". "E clar că vor o politică de austeritate, e clar că ne îndreptăm către FMI, e clar că în martie s-ar putea declanșa procedura de deficit bugetar excesiv, ceea ce presupune un plan de măsuri din partea Comisiei Europene. Și, pentru că știu că toate acestea care urmează, că nu pot crește punctul de pensie, că vor veni cu măsuri pe care românii nu le doresc, atunci soluția este dată de alegerile anticipate. Oricum PSD e pregătit", a susținut Dăncilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2378 secunde