Victor Ponta:

"FMI nu agreează creșterea salariilor în Sănătate și Educație"

181
1

Articole de la același autor

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că, în urma vizitei tehnice a delegației FMI, există un punct clar de dezacord referitor la deficitul bugetar pentru anii 2016-2017, lucru care reflectă, în opinia prim-ministrului, faptul că FMI nu este de acord cu scăderea TVA și cu creș-terea salariilor în Educație și Sănătate. 


"După vizita tehnică a delegației FMI, există un punct clar de dezacord între Guvernul României și aceștia - deficitul bugetar pentru anul 2016 și 2017. FMI susține că va fi de circa 2,9% din PIB, MFP spune 2,5% - oricum sub plafonul de 3% peste care Comisia Europeană poate interveni conform tratatelor în vigoare (în condițiile în care multe țări europene, cel mai recent Spania, și-au aprobat deja bugetul pe 2016 cu deficite mult peste limita de 3%). Această discuție tehnică trebuie înțe-leasă de cetățenii țării, singurii care, în final, pot decide. Sunt de fapt două puncte mari în litigiu (restul sunt se-cundare și ușor de rezolvat): 1. FMI nu agreează reducerea TVA prevăzută de Codul Fiscal (nici cota de 9% pentru alimente - deja în vigoare din 1 iunie); 2. nu sunt de acord cu creșterea sala-riilor cu 25% la Sănătate și Educație", a explicat Ponta. 


Comentează știrea

Nicu
23 octombrie 2015
comment

Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Amnistia fiscală, aprobată azi de Guvern
Pagina a fost generata in 0.5832 secunde