Florin Gheorghe: "Nu voi susține o nouă lege a învățământului făcută în pripă"

146
2
Florin Gheorghe:
Deputatul UNPR Florin Gheorghe a declarat că nu va susține o nouă lege a Educației făcută în grabă, fără consens politic și fără parteneriatul actorilor implicați în procesul de învățământ, doar pentru a crea senzația de moment că s-ar face reformă.


"Cred că suntem campioni mondiali la numărul de legi ale educației adoptate în numai câțiva ani, dar mai ales modificate și completare, în vreme ce statele pe care le invidiem au legi ale educației adoptate în urmă cu multe decenii! Este îndreptățită atât nemulțumirea cadrelor didactice, cât și a părinților, bulversați de nenumăratele modificări aduse celei mai importante legi pentru viitorul unei nații, legea învățământului. Note, nu calificative! Calificative, nu note! Evaluare și admitere la clasa a VIII-a! Doar evaluare! Doar admitere! Clasa pregătitoare la grădiniță! Nu! La școală! Trăim o telenovelă tristă în care miza este chiar destinul copiilor noștri! Nu spun nicidecum faptul că actualul sistem de învățământ duduie de performanță și că nu ar avea nevoie de reforme serioase. Din păcate, la noi, însuși termenul de reformă s-a compromis! Cum îi trece vreunuia o idee prin cap, gata și "marea reformă". Eu cred că nu ar trebui să uităm experimentul Funeriu, în care un atotștiutor s-a izolat în turnul de fildeș, ignorând sugestiile tuturor celor implicați în procesul de învățământ. Astfel, chiar dacă intențiile sale au fost bune, s-a ales praful de toată reforma din învățământ. Nu a crescut nici performanța din preuniversitar, nici din instituțiile de învățământ superior, ci, dimpotrivă, nu ne putem da încă seama dacă s-a produs vreo schimbare în bine, căci pe cele în rău le vedem cu ochiul liber. Eu nu voi susține o nouă lege făcută în pripă, doar pentru a da satisfacție orgoliilor unora sau pentru a satisface unele interese de grup ale altora. Voi susține, în schimb, o lege în care atât partidele politice, cât și instituțiile chemate să o implementeze vor ajunge la consensul că este o lege pentru cel puțin 20 de ani, modernă, performantă, care să creeze predictibilitate și care să nu se mai modifice la fiecare schimbare de ministru. Mai mult, știm cu toții că învățământ și cercetare fără finanțare este pură demagogie!" a spus deputatul UNPR.


Comentează știrea

rodica
4 iunie 2015
proiect

Succesul vine pentru cei care au o conștiință de succes. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea "De la idee la bani". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

autor
4 iunie 2015
vorba lunga asta

băi numai gura e de tine că în rest nu esti bun de nimic, pune dreaku mâna si fă ceva pentru orasul ăsta că de asta te-ai dus în parlament , ia atitudine fă ceva nu sta degeaba !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4692 secunde