Florin Cîțu, despre creșterea prețurilor: „Am încredere că BNR va găsi soluția”

191
Florin Cîțu, despre creșterea prețurilor: „Am încredere că BNR va găsi soluția” - citubnr-1631299513.jpg
Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, referindu-se la datele INS privind creșterea prețurilor, că are încredere în BNR că va găsi soluția pentru a tempera dinamica inflației.

„Vedem această creștere a prețurilor, în special la produsele alimentare. În luna august la produsele alimentare avem o creștere medie de 3%. Am încredere că BNR va găsi soluția pentru a tempera dinamica inflației.

Dar tot astăzi avem și o veste bună. Investițiile nete în economie au crescut față de anul trecut, când am avut investiții record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi.

Strategia noastră de a investi în economie pentru a crește veniturile funcționează și cred că politica fiscală pe care o implementăm cu politica monetară care sigur va duce la reducerea dinamicii inflației va da rezultate bune în perioada imediat următoare”, a afirmat Florin Cîțu.

Prețurile au crescut luna trecută, trase în sus de majorările tarifelor pentru energie și combustibili. În august 2021, inflația a crescut cu 5,25% față de aceeași lună a anului trecut. Energia electrică, uleiul, gazele și carburanți sunt produsele care s-au scumpit cel mai mult față de august 2020.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.406 secunde