Florin Cîțu, de la PNL: "Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale"

1946
Florin Cîțu, de la PNL:

Articole de la același autor

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, a afirmat că salariile nete ale bugetarilor sunt duble față de cele din sectorul privat.

"Vine momentul adevărului! În medie, salariile nete ale bugetarilor sunt duble față de cele din sectorul privat. Bugetarii primesc tichete de vacanță, tot felul de sporuri, zile libere și, cel mai important, siguranța că, indiferent de cât de prost își fac meseria, nu pot să fie concediați. Tot ce primesc în plus bugetarii este susținut de taxe plătite de privați. Este clar că bugetarii sunt privilegiații societății. Trebuie să avem curajul să recunoaștem toți acest lucru. Restul românilor, din țară și din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. Există și o parte dintre bugetari care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală. O discriminare nenorocită care trebuie să dispară din societate. Ajunge!", a scris liberalul Florin Cîțu pe Facebook.

El consideră că sunt două soluții pentru a elimina "această discriminare promovată și susținută de guvernele socialiste" - bugetarii să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat, deși "nu este o soluție optimă", și "să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanță, tot felul de sporuri, pensii speciale și mai ales trebuie să accepte să fie concediați atunci când nu-și fac treaba".

"Acest sistem bolnav și falimentar implementat de PSD-ALDE dispare cu venirea liberalilor la guvernarea României!", a adăugat senatorul Florin Cîțu.

Fifor, de la PSD, ia apărarea bugetarilor

În replică, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susține că PNL "disprețuiește" românii care muncesc și "îi amenință" cu tăieri de venituri, atrăgându-i atenția liberalului Florin Cîțu că a pus "o etichetă" pe milioane de oameni care muncesc cinstit când a spus că bugetarii câștigă dublu față de angajații din privat.

"PNL disprețuiește românii care muncesc și îi amenință pentru a nu știu câta oară cu tăieri. Domnule Cîțu, să sperați să nu aveți nevoie să intervină pentru dumneavoastră un pompier praf la incendiu, un medic praf la UPU sau un polițist praf dacă vă aleargă cineva cu un cuțit la brâu, așa cum s-a întâmplat acum câteva zile la Craiova, când un polițist aflat în timpul liber a sărit și l-a imobilizat cu mâinile goale pe agresor. Ați pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit și o fac pentru ca societatea asta să funcționeze. V-ați bătut încă o dată joc de români făcând această afirmație. Începeți dumneavoastră, domnule Cîțu, senator în Parlamentul României, plătit de la bugetul de stat, și plecați acasă sub eticheta de bugetar praf. Pentru că nimeni nu v-a ales să stați acolo pe banii românilor ca să îi disprețuiți, să îi jigniți și să le luați veniturile. Doar așa, pentru că ați decis dumneavoastră că bugetarii sunt praf", a scris Mihai Fifor, ieri, pe Facebook, ca răspuns la postarea lui Cîțu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4239 secunde