Florin Cîțu: Cheltuielile din sectorul public trebuie legate de reforme

188
Florin Cîțu: Cheltuielile din sectorul public trebuie legate de reforme - florincitu-1612168909.jpg
Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că proiectul de buget nu este gata, mai întârzie „un pic”, pentru că nu a primit de la miniștri proiectele de refome, în funcție de care vor fi alocați banii în 2021.


„Am spus foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept că văd reformele care vin, vom forța aceste reforme, dacă nu vin, prin limitele din buget”, a spus Florin Cîțu.


Premierul a spus că proiectul de buget nu va intra pe ordinea de zi a ședinței de guvern de marți, ci că ar putea avea loc o altă ședință în a această săptămână sau săptămâna viitoare.


Florin Cîțu a spus că așteaptă încă planurile de reducere a cheltuielilor din partea miniștrilor, pe care le-a cerut de aproximativ trei săptămâni, și că înțelege că și miniștrii întâmpină greutăți la început de madat, pentru că există „rezistență în a face reforme” la nivelul ministerelor.


„Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi și vor câștiga doar șmecherii. Acest lucru se oprește, ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare, banii se vor duce doar în companii care vor arăta programe de reforme și vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem așa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a spus Cîțu.


Sursa g4media.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9876 secunde