Florin Cîţu anunţă "veşti încurajatoare privind evoluţia economică a României"

175
Florin Cîţu anunţă

Articole recomandate

Prim-ministrul Florin Cîţu susţine că Guvernul are motive să fie "încrezător" în relansarea economiei, iar premisele create sunt confirmate de previziunile economice ale Comisiei Europene publicate joi, conform cărora creşterea PIB în 2021, în cazul României, este prognozată puţin peste media UE, potrivit Agerpres.


"Veşti încurajatoare de la Comisia Europeană privind evoluţia economică a României după criza provocată de pandemia COVID-19. Avem motive să fim încrezători în relansarea economiei româneşti. Premisele există. Sunt confirmate de previziunile economice din iarnă ale Comisiei Europene, publicate astăzi. În cazul României, creşterea Produsului Intern Brut în 2021 este prognozată puţin peste media Uniunii Europene, respectiv la nivelul economiei zonei euro. Estimarea poate fi îmbunătăţită dacă luăm în considerare şi cele peste 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă", a scris Cîţu, joi, pe pagina sa de Facebook.


Premierul a adăugat că previziunile Comisiei Europene reprezintă "un semnal bun" pentru investitori.


"Evoluţia în V care a caracterizat economiile europene în perioada pandemică va duce foarte curând şi România pe panta ascendentă, odată cu ridicarea restricţiilor sanitare. Menţinerea politicii fiscale stimulative şi cheltuirea responsabilă şi transparentă a banilor publici sunt sarcini asumate de către Guvern, de aplicarea cărora depinde revenirea economică a României după criza sanitară. Această temă este o bază bună pentru discuţiile pe care le voi avea astăzi şi mâine la Bruxelles cu înalţi oficiali ai Uniunii Europene", a transmis Florin Cîţu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4341 secunde