Finanțarea partidelor politice în 2020, redusă cu 30%

271
Finanțarea partidelor politice în 2020, redusă cu 30% - finantarepartide-1578607228.jpg
Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că în Legea bugetului de stat a fost introdus un amendament care reduce cu 30% finanțarea pentru partidele politice. 


"Nu știu cine primește mai mulți bani, nu am făcut astfel de calcule, lucrul cel mai important este că am redus, per total, cu 30% finanțarea pentru partidele politice, apropo de reducerea cheltuielilor. Nu știu către cine se duc banii. E un amendament care a fost aprobat la Legea bugetului de stat, un amendament care a scăzut, de exemplu, finanțarea pentru PSD", a spus Orban, într-o conferință de presă, la Reprezentanța permanentă a României pe lângă UE. 


El a adăugat că nu știe dacă, în urma acestei modificări legislative, partidul lui Victor Ponta, PRO România, primește mai mulți bani. 


Expert Forum a semnalat, recent, faptul că, prin bugetul pe anul acesta, partidele primesc subvenții în funcție de numărul parlamentarilor pe care îi au înscriși la data 1 ianuarie 2020, nu după numărul de voturi obținute, așa cum prevedea Legea 334/2006 a finanțării partidelor politice. 


"Am luat la cunoștință și apreciem faptul că limitele maxime ale subvențiilor au fost reduse pentru anul curent la 181 de milioane de lei. Cu toate acestea, același act normativ a inclus o modificare prin care subvențiile se acordă potrivit numărului total de parlamentari înscriși în fiecare dintre partidele politice la data de 1 ianuarie 2020, și nu conform numărului de voturi obținute la alegerile locale și parlamentare, după cum specifică Legea 334/2006 a finanțării partidelor politice", se arată într-un comunicat al Expert Forum, care cere abrogarea acestei noi prevederi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8536 secunde