Evenimentele culturale turco-tătare, promovate de UDTR și UDTTMR

142
1
Festivalul Tineretului, Sportului și Culturii Turce și Tătare, ediția a V-a continuă, astăzi, 24 mai, cu o serie de evenimente culturale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al UDTR, Sorina Asan, prima manifestare culturală a zilei va începe la orele 10.00, cu vernisajul unei expoziții de pictură ce poartă semnătura tinerei Celine Ali, elevă la Colegiul de Artă "Regina Maria" din Constanța. De la orele 10.30, tinerii sunt invitați să participe la un simpozion unde vor fi dezbătute teme precum: "Condiția tânărului minoritar etnic în societatea majoritară", "Oportunități oferite de România tânărului aparținând unei minorități etnice", "Integrarea tânărului minoritar cu studii în străinătate în viața socială românească".

Vor vorbi și vor răspunde întrebărilor participanților la simpozion, Aledin Amet, subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Guvernul României, și Aidun Curt-Mola, consilier superior în cadrul aceleiași instituții, două personalități aparținând unei comunități etnice care s-au afirmat în spațiul public românesc, primul deținând două mandate de deputat și cel de al doilea, fost subprefect al județului Constanța. La simpozion, este așteptat să participe și muftiul cultului musulman din România, Iusuf Muurat.

Simpozionul va fi urmat de un concurs culinar intitulat "Din bucătăria bunicii", unde tinerele își vor demonstra măiestria în a pregăti preparate culinare tradiționale. Ora de începere a concursului este 13.00. Seria de manifestări culturale care se desfășoară la Terasa "Nane" din Portul Tomis se va încheia la orele 21.00, cu o serată turcească intitulată "Sýra gecesi", un obicei străvechi din ținuturile Anatoliei.

Manifestările culturale sunt organizate de Uniunea Democrată Turcă din România în cadrul Festivalului Tineretului, Sportului și Culturii Turce și Tătare, ediția a V-a, care se desfășoară la Constanța, în perioada 19-30 mai, în parteneriat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Asociația Oamenilor de Afaceri Turci "Dobrogea". 

Comentează știrea

pQsAMRaJfGxkqas
4 octombrie 2014
DrUMLxkFxYLdT

BBTdD3 ydlomsfjydot, [url=http://dfkteppffoae.com/]dfkteppffoae[/url], [link=http://qgtlkhowabqh.com/]qgtlkhowabqh[/link], http://aqlluqslmzjj.com/

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Mai 2013
Stire din Politică-Administrație : UDTTMR are un nou sediu la Ovidiu
Marţi, 30 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : UDTTMR a premiat excelența
Pagina a fost generata in 0.3151 secunde