Eugen Tomac: „Parteneriatul dintre stat şi Biserică nu trebuie afectat”

Duminică, 29 Noiembrie 2020
94
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, subliniază că parteneriatul dintre stat şi Biserică nu trebuie afectat prin măsuri absurde sau interpretat greşit, mai ales în prezent când este nevoie de solidaritate şi acţiune comună.


„În mod just, atât cetăţenii, cât şi preoţii au reacţionat la anumite măsuri şi decizii disproporţionate ale autorităţilor locale sau centrale. Biserica, la fel ca toate instituţiile din România, s-a conformat şi a făcut eforturi constante pentru a limita răspândirea virusului. Traversăm vremuri de o duritate fără precedent, dar cred că parteneriatul dintre stat şi Biserică nu trebuie afectat prin măsuri absurde sau interpretat greşit. Mai ales acum, când avem nevoie de solidaritate şi acţiune comună. Românii l-au avut alături doar pe Dumnezeu atunci când le-a fost mai greu în războaie, foamete sau comunism”, a scris Tomac, pe Facebook.
În opinia sa, forţele de ordine ar trebui să fie vigilente şi să se comporte cu maximă prudenţă în perioada următoare.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2804 secunde