Eugen Teodorovici, despre scăderea burselor: Nu ne afectează!

152
Eugen Teodorovici, despre scăderea burselor: Nu ne afectează! - eugenteodorovicidespremonedanati-1517917128.jpg

Articole recomandate

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că scăderea piețelor bursiere internaționale nu ne afectează, iar împrumutul de două miliarde de euro luat recent de țara noastră de pe piețele externe "arată foarte clar interesul investitorilor față de piața din România".


"Teoretic, orice poate să afecteze, într-un fel sau altul. Partea bună este, și preiau ca mesaj pozitiv ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Ministerul de Finanțe, am avut un împrumut de două miliarde de euro, ceea ce arată foarte clar interesul investitorilor față de piața din România, față de economia din România, mai ales pe termen lung, ăsta e un mesaj important. Al doilea, structura acelor investitori – sunt investitori din țări precum Germania, Austria, UK, America. La fel, costurile sunt unele foarte avantajoase. Sunt trei chestiuni care arată foarte clar încrederea investitorilor străini în economia României pe termen lung, ceea ce contează. Nu, nu ne afectează, ăsta e punctul meu de vedere", a spus Teodorovici.

Bursele din Asia înregistrează marți o nouă zi de scădere, după ce piețele din Statele Unite au înregistrat luni cea mai mare contracție din 2011. De asemenea, cele mai mari burse din Uniunea Europeană au deschis ziua de marți cu scăderi și de peste 3%, după contracțiile de pe piețele asiatice și americane, informează Bloomberg.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5953 secunde