"Eu sunt candidatul PNL la funcția de premier. Avem deja construită arhitectura guvernului"

167
Liderul liberal, Ludovic Orban, a declarat înaintea consultărilor de la Cotroceni că PNL are deja construit o arhiectură a unui nou guvern. Președintele Klaus Iohannis a trimis, joi, o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care i-a invitat la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.


"Am stabilit cu vicepreședinții să prezinte până luni programul sectorial pe fiecare domeniu de activitate. În primul rând vom lua măsuri corective li apoi măsuri pe termen mediu și lung", a subliniat Ludovic Orban.

Liderul liberal a precizat că militează pentru un număr maxim de 15-16 ministere în viitorul guvern. Legat de colaborarea cu partidul condus de Victor Ponta, Ludovic Orban a precizat că urmează să vadă poziția oficială a fiecărei formațiuni la consultările de la Cotroceni. "Sunt convins că președintele va veni cu o soluție pentru România. Noi avem deja construită o arhitectură a unui nou guvern".


Strategia liberalilor post-moțiune de cenzură, stabilirea componenței delegației care va reprezenta partidul la consultările de la Palatul Cotroceni și mandatul acestei delegații, precum și aspecte vizând campania pentru alegerile prezidențiale constituie temele ședinței Biroului Politic Național al PNL care a început vineri la Palatul Parlamentului.

"Am stabilit o premieră în ultimii 30 de ani de democrație și de tranziție, care sperăm să se încheie odată cu moțiunea de cenzură, anume am reușit să dăm jos, ca Opoziție, un guvern PSD. Niciodată în ultimii 30 de ani Opoziția nu a reușit să dea jos un urmaș al FSN, urmaș al fostului Partid Comunist, indiferent cum s-a numit el: FDSN, PDSR. Este prima dată când Opoziția democratică reușește să dărâme Partidul Comunist, travestit sub tot felul de haine mai moderne. (...) Cele 238 de voturi obținute la moțiunea de cenzură au fost pentru a pune punct acestei guvernări. În evoluția ulterioară a tuturor actorilor politici care au participat la acest efort de a opri PSD să facă rău României (...) va începe o perioadă de dialog, de consultare cu toți posibilii parteneri pe care îi avem pentru a degaja o soluție bună pentru România", a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la începutul ședinței BPN al PNL. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2542 secunde