Viorica Dăncilă, despre trecerea la euro:

"Este un moment important care se referă la un proiect de țară"

234
1
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, recent, la ședința Comisiei Naționale pentru trecerea la moneda euro, că este un moment important, care se referă la un proiect de țară și în jurul căruia trebuie să fie reunite toate forțele.

"Vă mulțumesc pentru disponibilitatea de a participa la prima ședință a Comisiei naționale de fundamentare a planului național de adoptare a monedei euro. Este un moment important, care se referă la un proiect de țară, un proiect care trebuie să reunească în jurul lui toate forțele și cred că putem să ne punem toți semnătura pe al treilea proiect de țară al României, după NATO și aderarea României la Uniunea Europeană", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Pe 21 martie, premierul Viorica Dăncilă anunța înființarea unei Comisii naționale de fundamentare a planului de trecere la moneda euro.

"Consider că aderarea la moneda euro este cel mai important proiect după aderarea României la Uniunea Europeană. În consecință, printr-o ordonanță de urgență vom înființa Comisia națională de fundamentare a planului național de adoptare a monedei euro. Această comisie va avea rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul Unic de aderare la moneda euro, precum și acțiunile necesare pentru pregătirea economică, dar și a societății românești pentru acest pas important", a declarat Dăncilă.

Premierul a precizat că în cadrul comisiei va exista o largă reprezentare. "Această comisie va fi condusă de doi președinți, prim-ministrul și președintele Academiei Române, și, de asemenea, doi vicepreședinți - guvernatorul BNR și vicepremierul pe probleme economice", a mai arătat Dăncilă.

Comentează știrea

sever
14 aprilie 2018
subiect suspect

fotografie tip de buletin comunist,cu gatul stramb,a unui frigider fram. 1m3

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4034 secunde