Este oficial. Începe proiectarea nodului rutier pentru autostrada A4, la Cumpăna

375
Este oficial. Începe proiectarea nodului rutier pentru autostrada A4, la Cumpăna - esteoficialnodrutier-1600885614.jpg

Articole de la același autor

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, ieri, contractul pentru demararea studiilor şi proiectării nodului rutier Cumpăna de la autostrada A4. Până la jumătatea anului viitor, ar trebui să fie gata atât studiul de fezabilitate cât şi proiectul tehnic de execuţie.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a participat, ieri, la Ministerul Transporturilor, la semnarea contractului. „Este un proiect atât de mult aşteptat şi atât de necesar dezvoltării economice a comunei noastre”, a declarat primarul.

Contractul de servicii are în vedere „Elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru obiectivul nod rutier Cumpăna A4 (km 16+700) – DN39E”. Operatorul economic care va realiza prestarea serviciilor este compania Search Corporation SRL. Valoarea contractului este de 674.387,96 de lei, fără TVA. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Durata de realizare a contractului este de opt luni. Astfel, timp de trei luni de la data semnării contractului, va fi realizat studiul de fezabilitate, iar timp de cinci luni va fi realizat proiectul pentru autorizarea lucrărilor de construire (PAC).

„Obiectivul general al proiectul este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a crea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene”, au declarat reprezentanţii CNAIR.



Demersuri nenumărate, amânări multe


Nodul rutier ar trebui să asigure accesul la autostrada A4 şi să asigure conectivitatea comunei Cumpăna în centura ocolitoare a municipiului Constanţa – autostrada A4. În prezent, localitatea Cumpăna nu are cale de acces către sudul judeţului şi către A4, fiind practic izolată prin construirea Canalului Dunăre – Marea Neagră şi a podului peste centura ocolitoare. Autorităţile din comună au solicitat în nenumărate rânduri găsirea unei soluţii pentru locuitori, însă, în ciuda promisiunilor din partea miniştrilor de la Transporturi, nu s-a rezolvat nimic, de mai bine de cinci ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4159 secunde