Este oficial! Constanţa va avea un nou Acvariu care se va ridica la standarde europene

1546
Este oficial! Constanţa va avea un nou Acvariu care se va ridica la standarde europene - fondenciuacvariu2-1634311551.jpg
Oraşul Constanţa merită un nou Acvariu care să se ridice la standarde europene. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au făcut tot posibilul ca acest Acvariu să existe pe viitor în oraşul de la malul mării şi au reuşit. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a explicat pentru Cuget Liber cum arată proiectul noului Acvariu şi în ce mod va fi construit acesta.



„S-a semnat contractul de proiectare a noului Acvariu din Constanţa. Am semnat la pachet, adică studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuţie şi autorizaţie de construire. În urma acestui contract, proiectantul va livra Consiliului Judeţean Constanţa întreaga documentaţie pentru a putea începe execuţia de lucrări. Avem la dispoziţie 180 de zile, iar săptămâna viitoare vom da ordinul de începere. Voi avea o întâlnire cu proiectantul la Delfinariu, acolo unde va fi construit acest acvariu. Contractul este în valoare de 535.500 de lei fără TVA şi din punctul meu de vedere este un obiectiv absolut necesar pentru Constanţa pentru că îmbunătăţeşte semnificativ oferta turistică în zonă. Ştim cu toţii că Delfinariul este foarte aglomerat vara, există un mare apetit pentru turişti de a vizita acest Delfinariu cu toate spectacolele sale şi vă daţi seama ce ar însemna ca turiştii să aibă posibilitatea să viziteze şi un Acvariu”, a declarat pentru Cuget Liber vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu.

Vom avea pinguini în noul Acvariu de la Constanţa

Petre Enciu a continuat apoi să detalieze ce fel de specii de peşti vor putea fi observate în noul Acvariu de la Constanţa. Marea atracţie va fi bazinul pentru pinguini. Aceste păsări au nevoie de un anumit mediu pentru a trăi în România deoarece ele sunt învăţate cu o climă rece.

Petre Enciu a explicat că se vor face toate investiţiile pentru ca aceste măsuri să fie luate. Vizitatorii vor mai putea observa în noul Acvariu specii de peşti care trăiesc în râul Amazon.

„Vom avea două acvarii de tip tunel în care vizitatorii pot vedea peşti din Oceanul Planetar, rechini de talie mare şi peşti de Marea Neagră şi de Dunăre de talie mare, cum ar fi sturionii. Vor mai exista încă patru acvarii mai mici în care pot fi văzuţi peşti din Amazon, din Delta Dunării. Marea atracţie va fi bazinul de pinguini. Practic acolo se va concentra o bună parte din atenţia vizitatorilor. Proiectul prevede spaţii de restaurante şi de divertisment. Pinguinilor trebuie să le facem un mediu de care au nevoie pentru că ei trăiesc la o numită temperatură. Nu pot să vă dau prea multe detalii despre acest aspect. Vom lucra cu biologi la elaborarea acestui proiect tehnic, iar acolo experţii îşi vor spune cuvântul. Nu ştim cât ne va costa să aducem peştii şi pinguinii la Constanţa. Proiectantul va stabili această sumă pentru popularea acvariilor. Noi nu vom finanţa acest proiect pentru că Europa nu va fi niciodată de acord să finanţeze proiecte legate de animale. Va trebui să găsim fonduri din bugetul local pentru aceste lucruri. Suma va fi determinată de către proiectant”, a explicat Petre Enciu.

El a mai adăugat că actualul acvariu din Constanţa va fi cel mai probabil transformat în restaurant.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa admite şi faptul că acesta ar putea fi păstrat în forma iniţială pentru ca oraşul să beneficieze şi de un Acvariu mai mic.

Totodată, în complexul de la Delfinariu vor fi amenajate mai multe spaţii de joacă pentru copii, inclusiv un teatru destinat acestora.

„Încă nu ştim ce se va întâmpla cu vechiul Acvariu, cel din zona Cazino. Vom decide în momentul în care inaugurăm noul Acvariu. Ar putea fi transformat în restaurant pentru că este foarte bine plasat. Sunt foarte multe variante. Poate fi menţinut şi Acvariu, adică să avem un Acvariu mai mic. Deciziile acestea urmează să fie luate. Dacă ne mişcăm bine cu contractul de finanţare, nu ar trebui să dureze mai mult de trei ani până să inaugurăm noul Acvariu. Vrem să concentrăm la Delfinariu toată activitatea copiilor. Ei vor avea posibilitatea să participe la spectacol cu delfini, să viziteze un acvariu şi vom face şi teatru de copii acolo. De aceea am preferat acea zonă”, a concluzionat Petre Enciu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.39 secunde