Potrivit primarului Adrian Stan,

Este o iluzie că PNL ține cont de părerile primarilor din teritoriu

2064
Este o iluzie că PNL ține cont de părerile primarilor din teritoriu - ef064b8919e2771c41f386102e32d099.jpg
Liderii partidelor de opoziție au început pregătirile pentru redactarea unei noi moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Emil Boc, anunțând timid condițiile în care și-ar asuma guvernarea.

În tabăra liberalilor, primarii constănțeni au perspective diferite asupra posibilității de a intra la guvernare sau de a susține un guvern roșu.
Primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan, s-a declarat mai puțin interesat și implicat în această perioadă în viața politică, preferând să se concentreze asupra proiectelor administrative. "Fie că vrem sau nu să recunoaștem, orice guvernare aduce anumite avantaje pentru oamenii din teritoriu, dar nici nu sunt un fan al guvernării în orice fel de condiții", a mai afirmat edilul. "Eu mă descurc oricum și în condițiile actuale", a completat el.
Pe de altă parte, Adrian Stan a vorbit și despre importanța pe care formațiunea politică liberală o acordă propunerilor sau opiniilor venite din partea primarilor. "PNL nu întreabă pe nimeni. Este o iluzie faptul că se ține cont de părerea primarilor. Nu ne întreabă nimeni, nici măcar de formă, dacă suntem sau nu de acord cu variante pre-cum intrarea la guvernare", a mărturisit el.

La guvernare în orice formulă
În schimb, primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea, își dorește ca PNL să intre la guvernare în orice formulă, pentru că astfel cresc șansele ca proiectele administrațiilor locale să fie implementate. "Nu știu dacă trebuie să mă întrebe cineva pe mine. E posibil să ne convoace în teritoriu, dar, chiar dacă nu voi fi consultat, voi respecta decizia conducerii. Tocmai de asta există forurile de conducere și decizie", a fost de părere el.
Colegul său, Marian Gălbinașu, primarul comunei Corbu, a declarat pentru ziarul "Cuget Liber" că, în urma discuțiilor personale avute și cu ceilalți primari, opțiunea principală rămâne abținerea în cazul intrării la guvernare. "Pe de altă parte, nu s-a luat în discuție oficial o astfel de variantă. Vom avea și noi ședințe și probabil la sfârșitul săptămânii vom ști mai multe", a mai remarcat Gălbinașu.
În opinia primarului liberal din Comana, Ion Adam, este prematur să se pună problema intrării PNL la guvernare. "Dar, dacă ar fi așa, atunci cel mai bine ar fi să guvernăm singuri, dar să avem susținere în Parlament, cel mai probabil doar din partea PSD. Dar nu se poate să amestecăm din nou guvernarea pentru că două partide ajung să nu se mai înțeleagă", a subliniat el.
Referitor la felul în care sunt primite opțiunile primarilor de conducerea județeană sau națională, Ion Adam a precizat că, în cadrul Congresului PNL, a fost mandată o echipă care să se ocupe de toate aceste chestiuni și să decidă ce este cel mai bine pentru partid. "Nu este rău să te consulți, dar nici să te consulți tot timpul pe orice subiect pentru că astfel ajungi numai la certuri și nu mai faci nimic. Avem o conducere și aceasta poate lua o hotărâre pentru binele partidului", a încheiat el.

"Nu oricum, nu oricând și nu cu oricine"
Liderul liberalilor constănțeni, Gheorghe Dragomir, a declarat că astfel de consultări cu primarii din județ vor avea loc, însă "este destul de complicat să vorbim acum despre intrarea la guvernare". "Orice politician își dorește să guverneze. Însă nu oricum, nu oricând și nu cu oricine", a spus ferm Dragomir. "Nu este atât de simplu. Da, este simplu să spunem dacă ne dorim sau nu să intrăm la guvernare. Iar pentru primarii liberali este bine să fim la putere pentru că își pot promova proiectele blocate la ministere", a adăugat el. Cu toate acestea, Gheorghe Dragomir a susținut că PNL trebuie să aibă posibilitatea de a-și promova politica liberală și chiar să aibă primul-ministru. De asemenea, el a arătat că ideal ar fi ca PNL să guverneze singur, dar este mai greu de realizat acest deziderat în contextul actual.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3183 secunde