Emil Banias revine în Consiliul Județean Constanța. "Excluderea mea s-a făcut nelegal"

390
Emil Banias revine în Consiliul Județean Constanța.

Articole de la același autor

Fostul consilier județean Emil Banias, de la ALDE Constanța, a câștigat procesul în care a contestat revocarea sa din funcția pe care a câștigat-o în Consiliul Județean Constanța, în urma alegerilor locale din 2016. El pierduse funcția de ales județean după ce fusese exclus din partidul pe listele căruia candidase. 


În cursul zilei de ieri, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a anunțat că susține aplicarea prevederilor legale și respectarea hotărârilor judecătorești în cazul fostului consilier județean Emil Banias. Astfel, reprezentanții filialei constănțene a PMP au precizat faptul că vor vota repunerea sa în funcția de consilier județean, așa cum a dispus instanța de judecată. 
Ba, mai mult, tot ieri, Partidul Mișcarea Populară a făcut un apel către prefectul interimar al județului Constanța, Ionuț Done, să nu se implice în jocurile politice și să pună în aplicare sentința civilă nr. 1190 din 16 septembrie 2019, pronunțată de Tribunalul Constanța, prin care a fost anulat Ordinul nr. 261/2017 de încetare a mandatului de consilier județean al lui Emil Banias. 
Facem precizarea că acesta a câștigat definitiv procesul privind excluderea din ALDE (conform Deciziei civile nr. 872/CA/ 27 iunie 2019) și, totodată, instanța a anulat și ordinul prefectului privind încetarea mandatului de consilier județean, iar condițiile pentru care a fost emis acesta au fost anulate definitiv de magistrați. 


Pe de altă parte, Claudiu Palaz a solicitat președintelui Consiliului Județean Constanța să inițieze un proiect de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJC, privind repunerea în drepturi a consilierului Emil Banias.


În altă ordine de idei, prefectul interimar Ionuț Done a anunțat că va semna hotărârea privind repunerea în funcția de consilier județean a lui Emil Banias, fratele deputatului Mircea Banias. 


Exclus din partid fără drept de apel 
Consilierul județean Emil Banias a fost exclus din ALDE în 2017. Ulterior, acesta a fost exclus și din Consiliul Județean Constanța. Cu toate acestea, Emil Banias a anunțat încă de atunci că nu va lăsa lucrurile la voia întâmplării. 
"Doresc să informez opinia publică și, în mod special, pe cei care mi-au acordat încrederea și votul lor la alegerile locale de anul trecut, pentru a deveni consilier județean din partea ALDE, că în data de 31 mai 2017, secretariatul general al partidului, sub semnătura lui Daniel Chițoiu, a transmis către Consiliul Județean Constanța solicitarea de a-mi fi retras mandatul de consilier județean, ca urmare a excluderii mele din partid. Menționez de la bun început că excluderea mea din partid s-a făcut nestatutar și nelegal, într-o ședință de delegație permanentă teritorială condusă de deputatul Andrei Gerea, care se recomandă președinte interimar al filialei teritoriale Constanța", spunea Emil Banias, în urmă cu doi ani. 


El a adăugat că, la acea ședință, nici măcar nu a fost convocat pentru a avea posibilitatea să răspundă unor eventuale acuzații, așa cum prevede statutul, motiv pentru care a început să-și caute dreptatea la magistrați. 


Iată că, după doi ani, instanța de judecată i-a dat dreptate, iar Emil Banias urmează să-și reia atribuțiile în Consiliul Județean Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5861 secunde