Elena Udrea îi răspunde lui Mazăre

994
Elena Udrea îi răspunde lui Mazăre - elenaudrea2-1315559257.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea i-a răspuns primarului Radu Mazăre cu privire la declarațiile făcute ieri de edil prin care o numea principal vinovat pentru întârziere în aprobarea a proiectelor aferente Polului de Creștere Constanța. Prin intermediul comunicatului transmis de MDRT, Elena Udrea îi reamintește primarului Constanței că întârzierea vine din partea administrației locale și este cauzată de numărul redus de proiecte depuse de către aceasta.
"În ciuda faptului că Municipiul Constanța a fost desemnat pol de creștere încă din anul 2008, primind o alocare financiară în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013 de 90,32 milioane Euro până în prezent au fost depuse proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 27.669.546 euro, reprezentând puțin peste 30% din valoarea totală alocată. Întârzierea este cu atât mai mare cu cât a fost semnat un singur contract de finanțare în valoare de 3.189.487,23 milioane de euro, în condițiile în care MDRT și-a propus să finalizeze în acest an contractarea tuturor fondurilor alocate prin POR.
Dintr-un total de 38 de proiecte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Constanța, în acest moment sunt depuse spre evaluare la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est un număr de 7 proiecte care se află fie în etapa de evaluare a conformității administrative și eligibilității, fie în cea de evaluare tehnico-financiară. Dintre cele 7 proiecte depuse, 6 au fost depuse la ADR cu întârziere față de termenele asumate conform deciziei Comitetului de Management pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din 29 martie 2011, decalând astfel termenele de evaluare și aglomerând echipele de evaluatori independenți contractați pentru această operațiune. Subliniem că este vorba de proiecte depuse conform procedurii de lucru la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional, structură independentă de MDRT.
Alte 14 proiecte pe care autoritățile locale s-au angajat să le realizeze au termene de depunere depășite chiar și cu 4 luni. În prezent, la nivelul AM POR se află în evaluare două proiecte ale orașelor Murfatlar și Techirghiol (incluse în zona metropolitană Constanța) și pentru care se va lua decizia finală în perioada imediat următoare. Niciun document pentru proiecte care au ca beneficiar municipiul Constanța nu se află în acest moment în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului", se arată în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Mazăre a devenit mascota USL"
Pagina a fost generata in 0.6338 secunde