EDITORIAL / Cine a câștigat derbyul?

603
EDITORIAL / Cine a câștigat derbyul? - 1-1415782474.jpg

Articole de la același autor

Toată lumea comentează dezbaterea dintre Ponta și Iohannis, acest derby al campaniei electorale din turul II. Un meci încheiat scor alb, fără ocazii de poartă și cu un arbitru de margine penibil, Lavinia Șandru, vădit îmbrăcată cu echipament social-democrat.

Ambele echipe au jucat precaut, încercând mai degrabă să nu ia gol decât să înscrie în poarta adversă. Ponta a jucat așa cum știm că o face de mult timp. Atacuri la jucătorul advers și nu la minge, dezorientat în teren, înfumurat până la epuizare,  fără sprint, tehnică și mai ales, ineficiență în fața porții adverse. Un fel de Andrei Cristea, care mai mult trăiește prin televizor decât prin realizări pe teren. A avut într-adevăr o posesie mai ridicată, dar ineficientă și inutilă.


De partea cealaltă, neamțul Iohannis a venit nepregătit. Se vede că a sărit peste ședința tehnică de pregătire, că nu și-a studiat suficient de bine adversarul. I-a lăsat să-i scape printre degete marile ocazii, care puteau să-i încarce lejer poarta lui Ponta cu goluri din toate pozițiile. Că vorbeam de votul din diaspora, corupți, justiție, administrație publică, Ponta putea fi îngenuncheat ușor. Numai câte meciuri reale și pe sute de milioane de euro au trucat tata socru, Hrebenciuc, Abramburica și mulți alții din echipa sa…

Este însă clar că Iohannis nu are simțul porții, nu speculează și nici nu face presing la adversar pentru a-l forța să greșească. Se rezumă la a fi defensiv, încercând să împingă, ușor-ușor, jocul în jumătatea adversă. Însă, la fel de ineficient.

Din punctul meu de vedere este clar că va fi greu să vedem altfel de confruntări. Pe de o parte, Iohannis nu poate să își schimbe stilul de joc, în timp ce Ponta va fi același pe care îl cunoaștem deja: este greu să îl crezi chiar și atunci când tace.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5846 secunde