Edilul Mangaliei, Cristian Radu, cere demisia președintelui CJC, Horia Țuțuianu

229
Edilul Mangaliei, Cristian Radu, cere demisia președintelui CJC, Horia Țuțuianu - mangaliacristianradu1-1564690089.jpg

Articole de la același autor

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, cere demisia președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, pe care îl acuză că blochează dezvoltarea municipiului Mangalia, prin împărțirea discreționară a banului public, în funcție de interesele politice și financiare ale PSD-ALDE, la nivel local. 


"Guvernul a alocat, recent, Constanței, suma de 28 de milioane de lei, din taxele și impozitele plătite de toți locuitorii județului, inclusiv de cei ai Mangaliei. În urma unor modificări legislative cu dedicație, s-a decis ca aceste fonduri să nu mai fie distribuite, în totalitate, de la nivel central, primăriilor, pe criterii obiective, ci și direct, de către baronii locali PSD-ALDE, prin Consiliile Județene", a explicat edilul Mangaliei. 


El a mai spus că, în cazul de față, din cele 28 de milioane de lei, Mangalia a primit numai 200.000 de lei, mult mai puțin decât i s-ar fi cuvenit, din contribuțiile plătite de locuitorii municipiului din sudul județului Constanța.
"Prin comparație, o comună de lângă Mangalia a primit aproape 1,5 milioane de lei, adică de 7 ori mai mult decât un municipiu cu 44.000 de locuitori, doar pentru că acea comună are primar PSD, iar banii publici vor fi probabil tocați de firmele de casă ale PSD-ALDE", a adăugat Cristian Radu.


El a precizat că banii pe care CJ a refuzat să-i aloce Mangaliei ar fi fost folosiți, printre altele, pentru școli și cofinanțarea proiectelor europene de infrastructură. 


"Domnul Țuțuianu de la PSD să vină, la începutul anului școlar, să explice elevilor din Mangalia de ce a refuzat să dea bani pentru reparațiile la școli. Anul viitor, când va candida la președinția CJ, să dea socoteală locuitorilor orașului nostru de ce a blocat cofinanțarea proiectelor europene prin care voiam să asfaltăm străzile și să facem locuri de joacă", a continuat edilul Cristian Radu. 


El a spus că Primăria Mangalia are, în prezent, în diferite stadii de implementare, peste 20 de proiecte cu finanțare UE și cofinanțare de 2% din partea UAT.


"Îi solicit președintelui CJ să spună public câte proiecte cu finanțare UE a accesat de când ocupă acestă funcție, numit politic de PSD-ALDE. Cum ajută, concret, Guvernul PSD și CJ stațiunile din sudul litoralului, care sunt de interes național. De ce refuză, de ani de zile, conducerea PSD-ALDE a județului Constanța, să modernizeze stația de epurare RAJA Mangalia, care emană mirosuri pestilențiale în plină vară și deversează dejecțiile direct în mare, lângă turiști", a adăugat primarul Cristian Radu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7186 secunde