Edilul Iulian Soceanu, apel la locuitorii din Techirghiol să-și declare bunurile la primărie

Vineri, 04 August 2017
216
Reprezentanții Primăriei Techirghiol au luat decizia de a impozita corect toți contribuabilii și au atras atenția că cei care nu și-au declarat în mod corect bunurile mobile sau imobile vor fi sancționați.

"Contribuabilii cu domiciliul pe raza orașului Tehirghiol care nu au declarate bunurile mobile sau imobile, respectiv, terenuri, case, clădiri anexe, apartamente, garsoniere, mașini, în vederea impozitării, sunt rugați să facă acest lucru până pe 15 septembrie 2017, la sediul Primărie din strada Victor Climescu nr.24. Ulterior datei de 15 septembrie, inspectorii primăriei vor începe verificările în teren pentru a confrunta dacă baza de date este conformă cu materialul impozabil din teren. Pentru toți cei care se va constata că nu și-au declarat bunurile mobile sau imobile pentru a putea fi impozitate, vor fi aplicate măsurile legale", a transmis primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu.

El a explicat că sancțiunile constau în plata impozitului pentru imobilul nedeclarat pentru ultimii cinci ani, amendă în valoare de 700 lei pentru nedeclararea imobilelor impozabile pentru persoanele fizice și 2.800 lei pentru persoanele juridice și amendă 2.000 lei pentru toți cei care nu și-au recepționat lucrările până la expirarea autorizației de construcție.

"În prezent, gradul de declarare al bunurilor este puțin peste 60% din totalul imobilelor aflate pe raza orașului Techirghiol, situație incorectă față de cetățenii de bună credință care plătesc taxe și impozite la bugetul local. Pentru ca în 2018, Consiliul Local Techirghiol să poată stabili un nivel de impozitare accesibil pentru toți locuitorii, este obligatoriu prin lege ca toți contribuabilii să își declare bunurile mobile și imobile și să își achite taxele și impozitele către bugetul local", a mai spus șeful administrației publice din Techirghiol. 

Pagina a fost generata in 0.2798 secunde