Edilul Decebal Făgădău, recompensă morală față de profesorul Gheorghe Dumitrașcu

339
4
Edilul Decebal Făgădău, recompensă morală față de profesorul Gheorghe Dumitrașcu - stradagheorghedumitrascu-1485534729.jpg

Articole de la același autor

O stradă din Con-stanța ar putea să poarte numele profesorului universitar Gheorghe Dumitrașcu, decedat pe 17 ianuarie, dacă aleșii locali vor aproba proiectul de hotărâre ce se va afla pe ordinea de zi a ședinței din data de 31 ianuarie.


Practic, ar urma ca strada "Dianei" din Zona Peninsulară a Con-stanței să fie redenumită "Gheorghe Dumitrașcu", inițiativa fiind făcută de edilul Decebal Făgădău. 


Istoric renumit, profesor universitar și om politic, Gheorghe Dumitrașcu a decedat în spital, pe 17 ianuarie, în urma unor probleme cardiologice.


El s-a născut pe 25 septembrie 1939, în satul Nisipari, comuna Castelu, din județul Constanța, și a contribuit decisiv la înființarea Universității "Ovidius". De ase-menea, a fost profesor și la Universitatea Andrei Șaguna. Gheorghe Dumitrașcu, fost om politic, senator din partea PDSR, a fost umilit anul trecut în ședința de Consiliu Local Constanța, acestuia fiindu-i refuzată conferirea titlului de cetățean de onoare al orașului. Propunerea fusese făcută de primarul Decebal Făgădău, însă liberalii din Constanta s-au opus, astfel că proiectul de hotărâre a picat la vot.


În anul 2013, fostul senator Gheorghe Dumitrașcu fusese declarat cetățean de onoare al satului Nisipari, comuna Castelu, locul său de naștere.


Comentează știrea

Tomitan
28 ianuarie 2017
Aleea Topolog.

Diana, vechi și sugestiv nume pentru anticul Tomis-Constantia. Cel mai potrivit nume este al arterei unde a locuit aproape jumatate de secol patriotul fiu al Constantei. Comisia de specialitate a urbei n-ar trebui să permită schimbarea vechilor nume mai ales din partea veche, istorica a Tomisului. Sunt destule strazi în partea de sus a orasului cu nume de flori si floricele... Si de Topolog. Ca în cazul str. Dianei nu prea sont buletine de preschimbat, iar în zonele cu blocuri sint sute, pe o strada sau alee, e alta poveste.... Gesturile autentic-recunascatoare însa, reclama masuri pe masura. Nu de complezenta, chiar daca intentia e curat-cinstita...

SEVER
29 ianuarie 2017
putin parfum si mult rahat

DLE. PRIMAR, apreciem faptul ca aveti consideratie fata de intelectuali. stim ca sunteti prezent des la manifestari artistice si aveti relatii in lumea artelor.OK. CE BINE AR FII SA VA OCUPATI DE ACEST DOMENIU SI SA LASATI POSTUL DE PRIMAR UNUIA(daca exista)care are calitatile necesare unui primar. gospodarire, reconstructie etc.dv. chiar cu bune intentii nu indepliniti criteriile necesare pt. postul pe care il ocupati si timpul trece si CONSTANTA arata din ce in ce mai rau. targ medieval.

constantean
29 ianuarie 2017
Propunere

Tinand cont de problemele legate de preschimbarea buletinelor de identitate, am o alta propunere pentru primarul ales al Constantei (ales datorita absenteismului si lipsei de implicare civica a constantenilor): unul din muntii de zapada din municipiu sa primeasca numele profesorului Dumitrascu! Iar cei ramasi sa fie botezati cu numele altor personalitati psd-iste, toti cu merite in ruinarea Constantei si Romaniei!

corina
1 martie 2017
PNL-istului prostovan

Te repeți!

Răspuns la: Propunere
Adăugat de : constantean, 29 ianuarie 2017
Tinand cont de problemele legate de preschimbarea buletinelor de identitate, am o alta propunere pentru primarul ales al Constantei (ales datorita...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4475 secunde