Edilul Decebal Făgădău, gazdă pentru ambasadorul Republicii Turcia, Füsun Aramaz

343
Edilul Decebal Făgădău, gazdă pentru ambasadorul Republicii Turcia, Füsun Aramaz - vizitaambasadorturclaconstanta2-1554484824.jpg
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a primit, vineri, vizita Excelenței Sale, Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia la București, a consulului general al Republicii Turcia la Constanța, Sulhi Turan, și a președintelui Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Güven Güngör .

Discuțiile s-au axat pe importanța menținerii și dezvoltării relației de prietenie și de cooperare în special în domeniile economic, educațional, cultural și al securității în zona Mării Negre.

În cadrul întrevederii, primarul Decebal Făgădău a subliniat relațiile excelente ale municipiului cu cele patru orașe înfrățite din Turcia: Izmir, Istanbul, Silivri și Eskișehir, precum și cu ambasada, consulatul, mediul de afaceri, reprezentanții statului turc în domeniul cultural și de investiții și, nu în ultimul rând, comunitatea locală.

"Bine ați revenit acasă, doamna ambasador! În mod evident, lucrurile

s-au schimbat la Constanța față de cum le știați dumneavoastră. V-aș propune să lucrăm îndeaproape și să creăm o agendă pragmatică, în primul rând în folosul comunității și în al doilea rând, al orașului și al județului. O altă propunere pragmatică ar fi crearea unui cadru de discuții în mediul de afaceri, pentru că orașul nostru reprezintă o zonă de interes pentru oamenii de afaceri turci, pentru companiile din Turcia care doresc să-și dezvolte afacerile. Ne dorim parteneriate serioase, puternice, cărora să le asigurăm întreg sprijinul instituțional", a spus edilul Decebal Făgădău.

Ulterior, Excelența Sa Füsun Aramaz a mulțumit edilului Constanței pentru atenta abordare a problemei investitorilor turci, printre subiectele dezbătute fiind concretizarea planurilor și a colaborărilor din perioada când a fost consul general al Republicii Turcia la Constanța iar Decebal Făgădău, viceprimar al municipiului Constanța. De asemenea, la rândul lui, consulul a lăudat modelul de conviețuire dobrogean, la mai bine de șase luni de la începerea mandatului iar președintele TIAD a subliniat potențialul orașului și al țării noastre ca destinații de investiție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0553 secunde