Edilul Cristian Radu: „S-a aprobat documentația tehnică pentru varianta ocolitoare a Mangaliei”

408
Edilul Cristian Radu: „S-a aprobat documentația tehnică pentru varianta ocolitoare a Mangaliei” - mangaliacristianradu2-1623433397.jpg
Consilierii locali din Mangalia reuniți joi, în ședință ordinară, au adoptat mai multe proiecte de hotărâre, inițiate de primarul Cristian Radu. Unul dintre proiectele votate de aleșii locali a vizat aprobarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții „Varianta ocolitoare (DRUM EXPRES) a municipiului Mangalia”.

Prin acest proiect, va fi asigurată fluidizarea traficului rutier, pe magistrala de Est a României, respectiv drumul european E87, care conectează Mangalia cu restul stațiunilor, granița cu Bulgaria și municipiul Constanța. Conform Studiului de Fezabilitate, noua infrastructură rutieră se va întinde pe o lungime de aproximativ 7,7 km și va avea mai multe căi de acces.

Traseul propus se va desprinde din DN 39 (E87), la km 37+735, continuând de-a lungul căii ferate, cu deviere spre vest, traversând fosta Herghelie. Apoi, circulația se va desfășura pe strada Oborului, ocolind la vest ansamblul arheologic „Movile”. Ulterior, traseul coboară spre sud, pe partea dreaptă a rambleului căii ferate și se închide în DN39 (E87), printr-un sens giratoriu, la km 7+673.


„Varianta de ocolire a municipiului Mangalia reprezintă un proiect major de infrastructură rutieră, dorit de toți locuitorii orașului, dar și de marii transportatori. Acest proiect va fi o realizare importantă pentru localitatea noastră, dar și sudul județului Constanța, întrucât vom scoate traficul greu de mare tonaj, în afara Mangaliei și vom crea premisele necesare extinderii rețelei de transport național și international, prin exteriorul localității”, a declarat primarul Cristian Radu.

El a adăugat că, în perioada imediat următoare, documentația necesară va fi înaintată Guvernului României, prin CNAIR, pentru evaluare și finanțare a obiectivului de investiții propus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2329 secunde