Echipele lui Banias și Stavrositu au "aruncat" în aer Consiliul de Coordonare Județean al PDL Constanța

1476
Echipele lui Banias și Stavrositu au
Consiliul de Coordonare Județean al PDL Constanța, derulat sâmbătă în sala mare a Casei de Cultură, a degenerat într-un scandal de proporții, "condimentat" cu îmbrânceli, huiduieli și chiar țipete. Peste 700 de pedeliști s-au înghesuit pentru a-și exprima, prin vot, punctul de vedere referitor la caracterul statutar sau nestatutar al alegerilor pentru șefia Organizației Municipale, desfășurate pe 5 iunie, atunci când președinte ales a fost deputatul Maria Stavrositu.
Evenimentul a debutat, însă, cu stângul, astfel că, ulterior buscu-ladei create la intrarea în sediul Casei de Cultură, liderul Organizației Județene, senatorul Mircea Banias, a rămas fără microfon. Conform declarațiilor sale, echipa care o susține pe Maria Stavrositu ar fi subtilizat două microfoane pentru a împiedica desfășurarea ședinței și, totodată, pentru a crea scandal. Ceva mai târziu, CCJ-ul a căzut total în derizoriu, căci au fost organizate două prezidii - unul din care au făcut parte Banias, cei doi prim-vicepreședinți, deputatul Constantin Chirilă și Adrian Manole, dar și Florian Constantin, și altul format din Stavrositu, Adrian Gheorghiță, Laurențiu Mironescu, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale și Cristian Tănase -, două secretariate și două comisii de numărare a voturilor. Fiindcă de votat s-a votat tot la două capete.
Mai mult decât atât, cele două echipe s-au acuzat în permanență de intenția de a distruge partidul, iar din sală se auzeau oameni care strigau "hoții!".

Echipa Stavrositu, da...
În această ordine de idei, după aproximativ o oră de scandal a început procedura de votare. La final, prima echipă care și-a anunțat rezultatele a fost cea a deputatului Maria Stavrositu, prin vocea lui Adrian Gheorghiță, membru al Biroului Permanent Județean. Conform spuselor acestuia, din cei 615 delegați, care au figurat pe liste, 595 au votat pentru validarea alegerilor din 5 iunie și doar 10 împotrivă. De remarcat este că tabăra Stavrositu a introdus pe ordinea de zi a CCJ-ului punctul care prevede retragerea sprijinului politic pentru liderul județean, Mircea Banias. Așa cum a precizat Gheorghiță, 580 de delegați au votat pentru retragerea sprijinului, 30 împotrivă. În cazul ambelor opțiuni, au existat și voturi anulate.

Echipa Banias, ba...
De cealaltă parte, la finalul numărării voturilor, echipa care îl susține pe senatorul Banias a anunțat că dintre cei 530 de delegați cu drept de vot 487 au respins contestația Mariei Stavrositu, ceea ce înseamnă că aceștia consideră alegerile din 5 iunie ca fiind nestatutare, 33 au votat pentru admiterea contestației, iar zece buletine au fost declarate nule.
Pe parcursul evenimentului, Banias a făcut apel la calm și rațiune și și-a cerut în cele din urmă scuze pentru că acest CCJ a fost, încă de la început, un circ fără precedent, în care lipsa de educație și-a spus cuvântul.
Fiecare dintre cei doi lideri susține că rezultatele anunțate de el sunt cele corecte și că celălalt, și nu el, dorește destabilizarea partidului. În timpul ședinței de CCJ, în sală s-au auzit oameni care declarau că vor demisiona din partid, urmare a scandalului și a neînțelegerilor care, de cel puțin două luni, par să fi monopolizat organizația de la malul mării.
Informațiile conform cărora conducerea națională a PDL ar intenționa dizolvarea Biroului Permanent Județean al PDL Constanța s-au înmulțit încă din timpul derulării CCJ-ului. De altfel, la Consiliul de Coordonare Județean nu a fost prezent niciunul dintre membrii Biroului Permanent Național, ceea ce, într-un fel, a creat dezamăgire atât în rândul susținătorilor lui Banias, cât și în cel al susținătorilor Mariei Stavrositu.

Pentru cine bat clopotele?
Chiar dacă, ulterior evenimentului, au existat lideri de la centru care au declarat că PDL Constanța trebuie să dea socoteală în BPN pentru situația creată, ajunsă de notorietate la nivel național, ministrul Elena Udrea, coordonatorul organizației tomitane, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere vizavi de Biroul Permanent Județean.
Chiar și așa, însă, e de așteptat ca măcar după CCJ-ul de sâmbătă conducerea națională a partidului să intervină pentru gestionarea conflictului intern. Conform spu-selor sale, Banias va face, în cursul zilei de azi, în calitate de președinte interimar al Organizației Județene, o informare oficială Biroului Permanent Național vizavi de modul în care s-a desfășurat CCJ-ul.
Nu în cele din urmă, Banias a precizat că, din punctul său de vedere, nu se impune dizolvarea Biroului Permanent Județean, ci a Biroului Permanent Local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3072 secunde