Călin Popescu Tăriceanu:

"După europarlamentare decid dacă voi candida la prezidențiale"

426

Articole de la același autor

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri seară, că partidul pe care îl conduce are șanse să obțină un scor de 15% la alegerile europarlamentare de anul viitor, menționând că după acestea va decide dacă va candida pentru funcția de președinte al României.

"Eu cred că la alegerile pentru Parlamentul European putem obține un scor de 15% și să avem cinci-șase europarlamentari. Ambiția noastră este să depășim în final PNL, să arătăm să suntem singurul partid autentic liberal", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la TVR 1.

Acesta a subliniat că nici el și nici ALDE nu au intenția de a rupe coaliția de guvernare, ci vor să ducă la bun-sfârșit programul asumat alături de PSD, însă dorește ca partidul său să aibă propria identitate.

"Avem dreptul la o proprie identitate, e ceva normal. Mai spun încă o dată: nu există din partea ALDE niciun fel de intenție de a rupe coaliția, nu avem un alt proiect politic. Avem un mandat pe care l-am primit de la alegători, ne-am asumat alianța cu PSD și eu cred că așa este corect, să mergem până la capăt în această formulă", a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a menționat că nu exclude posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al Românei la viitoarele alegeri prezidențiale.

"Am mai spus, ideea de candidatură nu îmi este una străină, nu o refuz, dar e mult prea devreme acum să luăm această decizie și probabil că în preajma alegerilor pentru Parlamentul European, așa consider eu, ar fi momentul în care o decizie trebuie luată", a afirmat Tăriceanu.

El apreciază că ar putea obține un scor chiar mai bun decât partidul pe care îl conduce, fiind poziționat mai bine decât acesta în sondaje, dar consideră că dacă ar avea în spate "forța PSD care este un factor hotărâtor", atunci șansele de reușită ar crește considerabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4462 secunde