Dragnea, prima reacție după anunțul lui Iohannis privind temele referendumului: Dacă astea-s întrebările, votez

Joi, 04 Aprilie 2019
242
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național supuse consultării la referendumul din 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare, prima vizând interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție, iar a doua interzicerea adoptării de către Guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe. Urmare a anunțului șefului statului, președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut, ironic, că dacă acestea sunt întrebările, votează și el la referendum. 


"Am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe data de 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare.

Prima: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

Cea de-a doua: Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Aceste două teme vor fi supuse consultării publice", a anunțat președintele Klaus Iohannis.Pagina a fost generata in 0.4484 secunde