Dragnea nu exclude ca Grindeanu să preia șefia ANCOM

250
Dragnea nu exclude ca Grindeanu să preia șefia ANCOM - dragnea-1508258474.jpg
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus marți, la Parlament, că este de acord cu schimbarea șefului Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) la doar cinci luni de la numire și nu a negat că la șefia instituției ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.


Întrebat dacă este de acord cu schimbarea președintelui ANCOM la numai cinci luni de la numirea în funcție, Liviu Dragnea a spus că "răspunsul este da".

De asemenea, liderul social-democrat nu a negat că viitorul președinte al ANCOM ar putea fi chiar fostul premier Sorin Grindeanu, demis în luna iunie prin moțiune de cenzură introdusă și votată de PSD.

"Din câte știu eu, deciziile (de revocare și de numifre - n.red.) nu sunt la pachet. Să ajungem la hotărâre. Dacă mâine (miercuri - n. red.) vine solictarea de la cele două comisii (reunite de buget finanțe - n. red.) în BPR, eu o să solicit colegilor să discutăm în plenul reunit chiar mâine propunerea de revocare", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Digi24.ro.


Miercuri este programată o ședință a plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului începând cu ora 11:00.

Pe 11 mai, Adrian Diță a fost numit de către plenul reunit al Parlamentului, în funcția de președinte al Autorității Naționale în Comunicații, cu 236 voturi "pentru" și zece "împotrivă".

Adrian Diță, a ocupat, din noiembrie 2015 până în mai 2017, funcția de director de afaceri publice în cadrul Telekom România. Totodată, din martie 2011 până în mai 2017, a avut și funcția de director în cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn. În perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs în cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. În perioada iunie 2004 – ianuarie 2010, a avut funcția de director de Corporate Affairs în cadrul Vodafone România.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanță de urgență, legea de funcționare a ANCOM, statuând că numirea președintelui și vicepreședinților acestei instituții se va face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Înainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numită de către președintele României, la propunerea Guvernului.

Administrația Prezidențială a criticat schimbarea modalității de numire a conducerii ANCOM, pe care a văzut-o ca pe o amputare a atribuțiilor președintelui României, calificând această procedură drept una netransparentă, care transmite un semnal îngrijorător.

Sursa: News.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6376 secunde