Dosarul Referendumul / Liviu Dragnea vrea anularea pedepsei

192
1
Dosarul Referendumul / Liviu Dragnea vrea anularea pedepsei - liviudragnea-1488871496.jpg

Articole recomandate

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție judecă astăzi, solicitarea lui Liviu Dragnea de anulare a pedepsei din dosarul Referendumul. Președintele PSD invocă faptul că motivarea deciziei definitive nu a fost semnată de aceiași judecători care au pronunțat-o. Cei doi magistrați, printre care și fosta șefă a Curții Supreme, Livia Stanciu, nu mai erau în posturi la momentul apariției motivării.


Judecătorul Cristi Danileț a explicat că doar minuta trebuie semnată obligatoriu doar de judecătorii care au participat la un proces altfel soluția este nulă. În ceea ce privește motivarea hotărârii, magistratul a atras atenția că dacă judecătorul implicat în proces nu o poate semna din varii motive, poate fi semnată de altcineva, fără ca validitatea soluției să fie afectată. 


"A apărut ieri o știre cum că o hotărâre de condamnare a unei persoane ar fi nulă dacă judecătorul nu mai poate semna motivarea hotărârii. Aș vrea să spun din capul locului că este o prostie. Iată de ce:


- una este soluția, alta este motivarea hotărârii: prima se dă imediat ce se termină procesul (și se consemnează într-un document scurt numit "minută"), cealaltă se redactează în termen recomandat a fi de 30 zile (și se consemnează în documentul numit hotărâre care este "sentință" pentru prima instanță, respectiv "decizie" pentru instanța de apel);


- MINUTA trebuie semnată obligatoriu (numai) de către toți judecătorii care au participat la proces, conf. art. 392 C.pr.pen prin urmare, dacă unul dintre ei părăsește magistratura, dispare sau decedează între momentul în care a ieșit din sală și momentul în care trebuia să dea soluția, procesul se reia de la ultima fază, judecătorul în cauză fiind înlocuit de un altul;


- după ce este motivată soluția dată deja, HOTĂRÂREA trebuie semnată de aceiași judecători care au dat soluția și de grefier; uneori, în perioada de timp de la adoptarea soluției până la motivarea și semnarea ei, e posibil ca persoana să părăseasă magistratura, să se interneze, să dispară sau să decedeze, astfel că în locul ei va semna președintele de complet sau instanță (pentru judecătorul lipsă), respectiv grefierul-șef (pentru grefierul lipsă), conf. art. 406 alin. 4 C.proc.pen


Prin urmare, dacă judecătorul nu semnează minuta, procesul se reia cu un nou judecător, altfel soluția este NULĂ. Dacă judecătorul nu poate semna hotărârea redactată, semnează altcineva în locul lui și validitatea soluției NU ESTE AFECTATĂ", a scris Cristi Danileț pe Facebook.


Comentează știrea

ROMAN
8 martie 2017
constatare

CEI MULTZI DIN INCHISORI SE AFLA ACOLO PENTRU ERORI JUDICIARE SI SUFERA PE NEDREPT, PE CAND MULTZI HOTZI SI SARLATANI SUNT SI ZBURDA IN LIBERTATAE, DE AIA ESTE ATATA INVERSUNARE, DEFAPT CEI TEMATORI SUNT CHIAR ACEIA CARE SE GANDESC CA ARE SA LE VINA DE HAC, CEI CARE SUFERA PE NEDREPT IN PENITENCIARE DIN CAUZA RAILOR OAMENI ! NU V-ATZI GANDIT SI NU ATZI LUAT IN CALCUL SI ACEST ASPECT AL PROBLEMEI, EXEMPLE SUNT DESTULE : RARINCA, FEMEIA INCHISA MUUUULTZI ANI PENTRU CA AR FI COMIS O CRIMA SI DEFAPT CRIMINALUL A FOST ALTCINEVA, FEMEIA INCHISA PENTRU CA, A FURAT CASCAVAL, SALAM SI........ DIN SUPERMARCHET, CA SA HRANEASCA COPILUL, BATRANICA CARE PENTRU UN CAZ MINOR DE INFRACTZIONALITATE, I- A FOST DISTRUSA VIATZA SI A FOST TARATA PRIN MULTELE SALI ALE TRIBUNALELOR SI ALTE CAZURI ASEMANATOARE, DAR CU ALTE " VINOVATZII ". CEI CARE SUFERA DIN ERORI JUDICIARE, SA LE FIE DATA SANSA LA LIBERTATE, CEI LIBERI NU POT PRETZUI SI INTZELEGE LIPSA DE LIBERTATAE A ALTUIA, PENTRU CA SUNT LIBERI, DOAMNE, LUMINEAZA-I PE CEI CARE AU MINTEA INTUNECATA SI SUNT STAPANITZI DE URA DE LA FRUSTRARI ANTERIOARE !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5553 secunde