Domnilor candidați, v-ați înțepenit pe Facebook? Constanța vrea să vă vadă în stradă și nu în selfie-uri!

2527
14
Domnilor candidați, v-ați înțepenit pe Facebook? Constanța vrea să vă vadă în stradă și nu în selfie-uri! - candidatfacebook-1463418576.jpg

Articole de la același autor

Nu știu cât o fi de vină noua lege electorală, dar, de departe, asta e cea mai plictisitoare campanie electorală din ultimii 15 ani. Dacă nu ne-am mai împiedica, din loc în loc, de câte un panou electoral, și acela vai mama lui, nici nu am ști că la Constanța se duce o luptă pentru voturile cetățenilor. Fiecare partid și candidat a gândit o strategie electorală în care și-a pus speranțele, dar și ceva bani. Bineînțeles, atât cât prevede legea. Adică vreo 14.000 euro de candidat (50 salarii minime pe economie).


Dar să vedem ce fac, deocamdată, de acești bani, stimații candidați, pentru că în oraș nu se vede și nu se simte absolut nimic.
Așa cum ne așteptam, toți și-au pus speranțele în Facebook. Acolo sunt voturile indecișilor și mare parte dintre cetățenii care nu ies la urne. Așadar, ca la carte, fiecare candidat și-a croit câte o pagină de Facebook, dedicată campaniei electorale, plus alte câteva grupuri satelit, așa-zise de susținători sau de constănțeni nemulțumiți de actuala administrație. Pe unele se lansează mesaje pozitive, pe altele se varsă găleata cu lături. "Nu trebuie să mă asociez în contexte negative", ne mărturisea mai alaltăieri un candidat, în timp ce povestea de zecile de grupuri și site-uri făcute peste noapte în laboratorul partidului. Unele sunt de "sarmale", altele de tăvăleală. 


Tot aici, pe Facebook, le putem urmări și mișcările, trăirile și gândurile. Pentru că în stradă e mult mai greu, cetățeanul e imprevizibil și, în plus, dacă nu ai carismă, mai bine stai în sediul de partid. E mai sigur.


Așadar, candidatul PNL Vergil Chițac ne vorbește în ultima postare pe Facebook despre faptul că planeta sărbătorește Ziua Internațională a Familiei, care, culmea, a coincis cu Duminica Mironosițelor. Și ca să fie totul profesionist, amiralul în rezervă ne-a făcut și o dedicație: Louis Armstrong - "What a wonderful world". 


Candidatul PMP Claudiu Palaz hrănește porumbeii, postează filmulețe cu iepurași, dar are și câteva episoade de întâlniri cu alegătorii. Bineînțeles, sunt nelipsite atacurile la adresa contracandidaților. 


Gigi Chiru, candidatul ALDE la Primăria Constanța, anunță pe Facebook că "tinerii reprezintă viitorul și centura de siguranță pentru părinții lor" și că a semnat un angajament politic pentru Constanța - Capitala Tineretului din România. 
Până acum, cei trei de mai sus nu au uitat să-și pună câte o poză și cu copiii, angrenați în diferite activități, de la baschet până la starea civilă.


Candidatul PSD Decebal Făgădău a devenit mai activ pe Facebook în ultima perioadă, având chiar și două postări pe zi. Ultima postare se referă la lucrări de fluidizare a traficului rutier în stațiunea Mamaia. Fără întâlniri cu alegătorii sau alte activități politice, ci doar câteva proiecte sau lucrări edilitare aflate în execuție.


Candidatul PND, Omer Sunay, și-a pus poze și filmulețe pe Facebook în timp ce își lipește singur afișele electorale, iar independentul Ion Budi își poartă de zile întregi sacoul pe umeri și aprinde lampioane cu mesaje către cer. 
Despre ceilalți candidați, nu am văzut și nu am auzit nimic. Probabil că își fac campanie în liniște, nu care cumva să îi audă cineva. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Alegator
17 mai 2016
Votez VERGIL CHITAC

Domnule Zaporojan. Va intreb, cui foloseste faptul ca incercati sa promovati ideea ca toti candidatii sunt letargici si nu sunt aproape de alegatori. Incercati cumva sa influentati oamenii sa nu mearga la vot? "Toti sunt la fel oameni buni, nu mai bine stati voi acasa duminica pe 5 iunie, nu vedeti ca nu le pasa, nici macar nu incearca sa va convinga." Eu cred ca asta vreti de fapt sa comunicati, iar aceast mod de a vedea lucrurile este exact ce este nevoie sa ramana tot PSD la putere. Pentru ca ai lor sunt disciplinati, merg incolonati. Gata, s-a reintors domnul Bosanceanu la vechea garda si ati primit ordin de serviciu? Oare Cuget Liber a castigat contestata licitatie pentru tichetele pensionarilor? Ca nu apare nicaieri cine a castigat, doar cine a participat si cine a contestat. In fine, mai acum o luna aveati ditamai reclama la SPIT, se vede clar cu cine jucati. Pacat, dvs erati un condei respectabil. Vergil Chitac iese aproape zilnic sa se intalneaca cu alegatorii, duminica a fost in zona Brick, ieri in Poarta 6. Sper ca macar in cabina de vot sa votati conform constiintei, care sunt sigur ca va chinuie cand scrieti asemenea articole.

cristi
17 mai 2016
pri

in afara de mosi si babe -pe interes- nu intereseaza pe nimeni.stim prea bine cu totii ca oricine va iesi va fi la fel ca intotdeauna. jeguri vechi si jeguri noi,dar tot jeguri.

Votati cu cine va vrea binele
17 mai 2016
Sa demonstrat PSD e singurul partid capabil sa aduca bunastare!

Nu votati cu partide care v- au ciuruit...Da asta a facut basescu cu PDL lui care acum a acaparat PNL.Daca era un partid care vrea binele romanilor ramaneau mai departe...PDL..Partidul care a distrus economia nationala a distrus viitorul copiilor nostri.A trebuit sa vina Victor Ponta pt a readuce crestere de salarii si pensii..Nu uitati ....Votati candidatii care au in spate partide care au demonstrat ca va vor binele....E simplu PSD e garantia...

Bas
17 mai 2016
Da asa a castigat Malai Mare...

Asa au castigat cei care si- au luat tara inapoi..Sa vazut cat de bine au votat romani sant prosti nu stiu sa aleaga dupa nici 2 luni si- au dat seama ca sau inselat....Au votat prost...Ghinion.Acum e clar...Cand pnl pdl spune ca subventiile pt caldura si pachete mariri de salarii si pensii sant masuiri populiste e clar cu cine trebuie votat.Altfel...Ghinion.

Hua
17 mai 2016
Huaaa

asa asa.. faceti campanii on-line! Ca si alea tare cinstite sunt !! PAGINI SPONSORIZATE CARE NE SUFOCA. In afara de Fagadau mai e vreunu care nu-si plateste pagina sa ne distruga retina???

IubescConstanta
17 mai 2016
PSD- nu agreseaza oameni cu camparia!!!

Sincer eu cred ca partidele care fac campanie agresiva in strada si bombardeaza orasul cu tot felul de materiale publicitare (toate fac asta,dar in proportie mai mica sau mai mare) nu ar trebui votate, deoarece acei bani cheltuiti in campaninie, trebuie inapoiati catre "beneficiari" prin diverse contracte incheiate de primarie ulterior.

Un alegator
17 mai 2016
campanie

Este una din cele mai penibile campanii.. Sa ajuns sa se mascareasca pe facebook candidatii intre ei, gen PNListii fac tot felu de pagini in care il denigreaza pe Fagadau, Chiru se chinuie si el saracu din usa in usa, si Budi.. dupa ce ca nu isi plateste angajatii, mai are tupeu sa lanseze lampioane cu lumea spunandu-le ca vor duce un trai mai bun daca va fi ales primar.. Pana in prezent cea mai buna impresie mi-a lasat-o Decebal Fagadau, deorece se vede schimbarea in bine in oras de cand a preluat functia de interimar.

Ninel Drujbă
17 mai 2016
de ce?

In mod normal, presa ar trebui sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a scoate oamenii la vot. Pentru ca pentru asta lupta presa, pentru dreptul la exprimare si pentru o democratie solida in stat. Dar.. Oare de ce am senzatia ca publicatia dumneavoastra incearca sa accentueze starea de lehamite a alegatorilor si sa ii faca pe acestia sa sa ramana in casa in duminica alegerilor? Intrebarea e retorica, nu trebuie sa va obositi. Multumesc! :)

Ce să faci?
17 mai 2016
N-ai ce să faci...

Din păcate, chiar nu avem ce face în ceea ce vă privește pe voi, presa locală. Sunteti slugile unui singur partid/candidat/țel și vă apărați fundul cum puteți. Rușine!

Mihai Traistariu
17 mai 2016
Parere

Si ce ar putea sa isi posteze oamenii astia pe facebook? Eu am urmarit conturile tuturor, Fagadau are o activitate la fel ca si cea din timpul mandatului de intermar, 0. Palaz, comunica pe limba votantilor lui, pune poze cu iupurasi. La Chitac am mai vazut lucruri interesante din programul electoral, macar atat

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4143 secunde