Doi senatori propun indemnizații maternale la toate nașterile

3381
1
Doi senatori propun indemnizații maternale la toate nașterile - bebe-1325035970.jpg
Senatorii Emilian Frâncu (PNL) și Elena Mitrea (PSD) au depus, în ultima zi a sesiunii parlamentare, o inițiativă legislativă potrivit căreia concediul și indemnizația de creștere a copilului se acordă, de la 1 ianuarie 2013, pentru toate nașterile, nu doar pentru primele trei.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 111/2010, concediul și indemnizația pentru creșterea copilului se acordă pentru primele trei nașteri. La stabilirea acestora, nu se are în vedere situația copilului născut mort sau în care acesta moare în perioada concediului de maternitate.

Inițiativa legislativă a celor doi senatori prevede însă că indem-nizația și concediul pentru creșterea copilului se acordă pentru fiecare copil și elimină articolul din OUG care prevedea, după primele trei nașteri, acordarea concediului fără plată pentru creșterea copilului.

Potrivit ultimului articol al propunerii, dacă va fi adoptată, inițiativa ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2013.

Inițiativa legislativă nu propune modificări ale cuantumului indemnizației pentru creșterea copilului și perioadei de acordare a concediului în acest

scop.

În expunerea de motive, cei doi senatori arată că, în prezent, se face "o discriminare gravă".

"Astfel, copiii care au ghinionul să fi venit pe lume după ce li s-au născut trei dintre frați nu se pot bucura de aceleași drepturi ca aceștia, mamele acestora fiind discriminate", consideră inițiatorii. Ei mai susțin că, oricum, sunt foarte puține mame care ar beneficia de eliminarea acestei discriminări, astfel că efortul bugetar ar fi foarte mic. 

Comentează știrea

10x20m Event Tent For Sale
11 martie 2015
10x20m Event Tent For Sale

You have to keep checking them and fixing where they've started pulling off. 10x20m Event Tent For Sale http://www.eventtentsforsales.com/10x20m-event-tent-sale.html

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.514 secunde