Doi deputați care trecuseră la partidul lui Ponta revin la PSD

230
Doi deputați care trecuseră la partidul lui Ponta revin la PSD - vot-1545083620.jpg
Doi deputați revin în PSD după ce la începutul lunii s-au alăturat lui Victor Ponta. Mihai Mohaci și Mihai Popa au anunțat decizia de la tribuna Camerei Deputaților, transmite Digi24.ro.


Chiar și așa, puterea tot nu are majoritate la Camera Deputaților, îi mai lipsesc doi deputați.


Pe de altă parte, însă, prin întoarcerea acestora la PSD, opoziția pierde încă două voturi la moțiunea de cenzură. Acum este nevoie de 72 de voturi pentru ca documentul inițiat de PNL, USR și PMP să fie adoptat.


De altfel, moțiunea de cenzură a intrat în linie dreaptă. Luni a fost citită în plenul Parlamentului urmând ca joi dimineață să fie dezbătută și votată. Deși negociază vot cu vot, opoziția este pesimistă în ceea ce privește șansele de a dărâma Guvernul. 


Negocierile nu decurg chiar așa cum s-ar fi așteptat opoziția nici cu cei de la UDMR, nici cu cei de la minoritățile naționale și nici cu acei nemulțumiți din PSD care au trecut în tabăra formațiunii conduse de Victor Ponta. Dacă opoziția i-ar convinge pe toți parlamentarii neafiliați, ar ajunge să aibă 174 de voturi. Insuficient, pentru că au nevoie de 233 de voturi pentru a trece moțiunea. Dacă ar convinge inclusiv UDMR și minoritățile naționale, ar ajunge la 221 de voturi, deci ar mai avea nevoie de cel puțin 12 voturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Decembrie 2018
Stire din Politică-Administrație : Cadouri pentru copiii din Pecineaga
Pagina a fost generata in 0.8752 secunde