Dobrogea, destinație pentru parteneriatele culturale dintre UDTR și turcii din Balcani

887
Dobrogea, destinație pentru parteneriatele culturale dintre UDTR și turcii din Balcani - udtr-1499184487.jpg

Articole de la același autor

O delegație de femei de etnie turcă din Republica Elenă, condusă de Sibel Osmanoglu, președintele Organizației Femeilor Turce din Tracia de Vest, a întreprins, recent, un tur cultural în Dobrogea și în orașele dunărene Tulcea, Brăila și Galați.

Alături de membrele delegației s-a aflat și soția consulului general al Republicii Turcia la Komotini (Grecia), Hulya Akinci, inițiatoarea proiectului.

Primul oraș vizitat a fost Constanța unde delegația din Republica Elenă a fost întâmpinată de președintele comisiei de femei a UDTR, Amet Melec.

La întrevederea cu membrele delegației au luat parte vicepreședintele Comisiei de femei a UDTR, Durie Accoium, președintele filialei Galați a UDTR, Abdula Gulten, prof. Emin Emel, președintele Organizației de femei a UDTTMR, Bari Turchian, membre ale filialelor UDTR din Cernavodă, Hârșova, Babadag, Cumpăna, Tuzla, Mangalia, precum și membre ale UDTTMR. Alături de membrele organizațiilor de femei de etnie turcă din Grecia și România s-au aflat și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, soția consulului general al Republicii Turcia la Constanța, Ozlem Sertel, și soția președintelui TIAD Dobrogea, Yasemin Uysal.

La Constanța, delegația a întreprins un tur al orașului și al stațiunii Mamaia. În aceeași zi, a fost primită de consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel.

Turul cultural a mai cuprins vizitarea Geamiei Gazi Ali Pașa și a mormântului lui Sari Saltuk de la Babadag, unde a fost păstrat și un moment de reculegere. Următorul obiectiv istoric vizitat a fost geamia din Isaccea, monument istoric, după care, delegația a vizitat municipiul Tulcea și Delta Dunării.

Membrele organizației de femei turce din Tracia de Vest nu se află pentru prima dată în România. Câteva dintre ele au participat la ultimele patru ediții ale simpozionului "Femeia Turcă din Balcani", organizat de comisia de femei a UDTR.

Totodată, în acest an, în luna martie, reprezentantele UDTR au participat la "Întâlnirea femeilor turce din Balcani" desfășurată la Komotini, Grecia.

"Întrevederile din acest an de la Komotini, Xanti (Grecia ) și Constanța, dintre reprezentantele celor două organizații din Grecia și România fac parte din seria de proiecte organizate de UDTR cu scopul de a dezvolta parteneriatele culturale dintre UDTR și turcii din Balcani", a declarat președintele Comisiei de Femei a UDTR, Melek Amet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5945 secunde