Traian Băsescu:

"DNA a dus o politică de decredibilizare a Parlamentului"

Marţi, 13 Septembrie 2016, 17:50
209
Fostul președinte Traian Bă-sescu acuză Direcția Națională Anticorupție (DNA) că a dus o politică de decredibilizare a Parlamentului. El a declarat, într-o emisiune TV, că, în momentul de față, Parlamentul "este pulbere din punct de vedere al credibilității".

"A fost o politică continuă a DNA în 2015 și începutul lui 2016 să pună Parlamentul în ansamblul lui într-o lumină extrem de proastă, iar astăzi orice român întrebi apreciază global Parlamentul: Niște hoți! Această moștenire de lipsă de credibilitate se va transfera la Parlamentul următor. Nu se răsucește butonul pe 11 decembrie și vom avea un Parlament în care oamenii să aibă încredere", a afirmat Băsescu.

Fostul șef al statului este convins că există parlamentari corupți, însă susține că situația nu trebuie generalizată.

"Marea majoritate a parlamentarilor știu cum s-au finanțat campaniile electorale și că sumele cheltuite în campanie au fost mai mari decât cele declarate. A fost o etapă. Asta era etapa tranziției. De aceea, cererile cu o mare cadență de arestări de parlamentari au dus la o blocare a Parlamentului. Uitați-vă că nu au curaj să facă cele 41 de modificări la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, deși Curtea Constituțională a declarat neconstituționale 41 de articole", a adăugat Băsescu. 

Pagina a fost generata in 0.2685 secunde