"Divorț" în tăcere, între PSD, socialiștii europeni și Bruxelles. Dragnea, mărul discordiei

294
În culisele politicii se joacă la rupere în aceste zile și au loc mutări importante de tabere. Cine nu internalizează rapid mesajul va fi măturat de valul care s-a pornit și care poartă cu el voința exprimată la Bruxelles. Vizita premierului Sorin Grindeanu la Bruxelles și mai ales întâlnirile cu liderii europeni au avut un impact foarte puternic. Tensiunea creată în România și potențialul de extindere al protestelor la nivel european i-a nemulțumit pe liderii europeni, care îl văd pe Liviu Dragnea drept principalul vinovat. Imaginea venită din România este foarte proastă și liderii de la Bruxelles nu au de gând să lase valul să se propage, în contextul unei atmosfere și așa tensionate în Europa, scrie stiripesurse.ro


Surse politice convergente de la vârful PSD au explicat, pentru stiripesurse.ro, că lui Sorin Grindeanu i s-a "sugerat" la Bruxelles să se distanțeze de Liviu Dragnea. Liderul PSD a cam ieșit din grații, inclusiv pentru socialiștii europeni, care l-ar susține pe Grindeanu să preia frâiele conducerii din mâinile lui Liviu Dragnea, ne-au relatat aceleași surse.

Câteva semnale publice deja au fost date. Înainte de a pleca la Bruxelles, Sorin Grindeanu a ținut să aibă o întâlnire cu Victor Ponta, un om experimentat cu situațiile critice și care a mai jucat acest joc cu liderii europeni. Mai mult decât atât, Ponta a fost și a rămas în relații bune cu liderul socialiștilor europeni, Serghei Stanishev. Din acest motiv nu este exclus formarea unui nou pol de putere în PSD cu Ponta și Grindeanu, susținuți de la Bruxelles, împotriva lui Dragnea și a oamenilor apropiați de acesta.

Trebuie remarcată și atitudinea europarlamentarilor PSD, în Parlamentul European. Dacă în primele zile după ce a fost dat OUG 13 aceștia au păstrat tăcerea, din țară au venit mesaje prin care li s-a cerut să reacționeze, să explice liderilor europeni care este situația în varianta PSD. Aceștia au oferit explicații, dar până la un punct, când au început ușor, ușor să se delimiteze de acțiunile păstorite în România de Liviu Dragnea.

Conform surselor citate de site-ul mai sus amintit, valul s-a pornit, iar lupta pentru putere în interiorul PSD se va da pe viață și pe moarte. Dragnea nu va ceda frâiele atât de ușor, în timp ce lupii tineri conduși de Grindeanu vor avea de partea lor sprijinul european. Singura posibilitate de a evita acest val pentru liderii actuali ai PSD este să ajungă la o întelegere cu liderii socialiștilor europeni si, cel putin o perioada, sa cante pe melodia cantata de acestia.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2801 secunde