Din ce cauză apare sensibilitatea dentară

166
Din ce cauză apare sensibilitatea dentară - sensibilitate1-1556187388.jpg
Știați că sensibilitatea dentară este una din cele mai comune probleme dentare cu care se confruntă pacienții? Mai grav este că, deseori, aceasta nu este tratată. 


Potrivit dr. Isabela Tudor, medic dentist, sensibilitatea apare ca un semn că există o problemă la nivelul cavității bucale și al dinților, de aceea cauza trebuie depistată cât mai repede. 


În primele zile, disconfortul apare sub forma unei mici dureri de câteva secunde care dispare foarte repede, dar în timp, aceasta se poate permanentiza și s-ar putea să nu mai putem să avem aceleași obiceiuri alimentare ca și înainte. 


"Primele semne ale sensibilității dentare apar atunci când mâncați sau beți ceva rece, cald sau sărat. De asemenea, dacă avem gingiile retrase și se expune suprafața din dentină și din rădăcina dintelui, ambele având mii de mici canalicule care duc spre pulpa dentară și spre nervul dintelui, predispoziția la sensibilitate dentară crește. De asemenea, durerea poate apărea instant și de scurtă durată și va dispărea la fel de ușor cum a apărut", a explicat medicul.


Vă întrebați de ce apare sensibilitatea dentară? Se pare că există numeroase cauze care pot sta la baza sensibilității dentare, iar printre acestea se numără periajul foarte dur și cu o periuță cu perii foarte tari, cariile, gingivita, care inflamează gingia și face că rădăcină dintelui să înceapă să se expună. Totodată, vinovat de această situație poate fi un dinte fracturat/spart, în care bacteriile vor intra mult mai ușor și vor începe să afecteze nervul, cauzând inflamația acestuia.


În același timp, este posibil ca utilizarea îndelungată a apei de gură, care conține acizi, să poată face mai mult rău decât bine, în cazul în care aveți rădăcinile dentare expuse.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7931 secunde