Dezvoltarea turistică a orașului Eforie, blocată de birocrație

456
2
Dezvoltarea turistică a orașului Eforie, blocată de birocrație - ovidiubrailoiu3-1346338332.jpg
Două proiecte depuse în anii trecuți de reprezentanții Primăriei Orașului Eforie, care se referă la refacerea completă a promenadei turistice din Eforie Nord și amenajarea unui parc în zona Cazino, Eforie Sud, au fost aprobate de cei de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, dar lucrările nu pot începe, din cauza birocrației din România, cu toate că banii există.

La începutul lunii iunie, aprobarea celor două proiecte a venit ca o veste bună pentru locuitorii din Eforie, deoarece, în acest fel, ar fi putut fi continuate investițiile demarate de primărie în ultimii ani. 


"Avem depuse proiecte pentru fonduri europene nerambursabile de peste 400 de miliarde de lei. Aceste proiecte vizează mai multe domenii, precum infrastructura, energia regenerabilă, învățământul local sau dezvoltarea turismului balnear și au fost depuse în anii 2009, 2010 și 2011. Este un semnal foarte bun pentru noi că se deblochează proiectele și că putem continua lucrările pe care le-am început. Avem un partener de încredere în actualul Guvern și sunt sigur că astfel vom avea și mai multă susținere pentru proiectele noastre", declara primarul Ion Ovidiu Brăiloiu, în luna iunie. 


Cu toate că reprezentanții prim-riei se așteptau ca lucrările să înceapă cât mai repede, mai ales că banii au și intrat în cont, nici după două luni acest lucru nu s-a întâmplat. 


"Aștept o Hotărâre de Guvern pentru ca cei de la Cadastru să ne facă intabularea definitivă. Noi avem acum intabulare, dar este provizorie. O adevărată birocrație, de parcă intabularea provizorie nu ar fi suficientă să începem lucrările, de parcă vine cineva și ia faleza sau o mută de acolo. Hotărârea de Con-siliu Local este dată de luni, dar acum așteptăm o Hotărâre de Gu-vern. Urmează ca zilele următoare să mă întâlnesc cu cei responsabili pentru a grăbi puțin lucrurile, pentru a putea începe să cheltuim banii cu faleza", a declarat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu. 


v v v


Primul proiect pentru care există bani, dar nu se pot începe lucrările se referă la refacerea aleii de promenadă dintre hotelurile Acapulco și Belona, dar și Aleea Belona din Eforie Nord. 


Lucrările vor avea ca scop extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de observație și supralărgirea promenadei cu 1.70 metri, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de bănci și mobilier urban, realizarea unui sistem supraveghere video și înlocuirea sistemului de iluminat ornamental. 


Proiectul are o valoare totală de aproximativ 100 de miliarde de lei, iar contribuția Primăriei Eforie este de numai două miliarde, restul finanțării fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Durata totală de implementare a proiectului este de 18 luni, iar cea de execuție, de 12 luni. 


În ceea ce privește al doilea proiect, Brăiloiu a precizat că acesta se referă la amenajarea unui parc modern în zona Cazino, din Eforie Sud, proiectul fiind practic o completare a lucrărilor efectuate în ultimii ani de primărie, pentru refacerea accesului pietonal pe plaja din Eforie Sud. 


Valoarea totală a lucrărilor este de peste 30 de miliarde de lei, finanțarea fiind asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a proiectului este de 14 luni, iar suprafața totală a terenului pe care se va realiza parcul este de 8.387,66 mp. 


Comentează știrea

Samu
31 august 2012
Mincinos

Du-te dracu de dobitoc ca minti ca un bou!De 8 ani nu ai facut nimic pentru oras.

Bai
31 august 2012
Brailoiu

Esti un mincinos. Nu ai facut si nu faci nimic. Intreaba primarii din Agigea si Cumpana cum fac atat de multe pentru aceste orase.Tu nu vezi ce mirosuri de canalizare sunt intre Nord si Sud si mai platesti si parcarea fara amenajare. Ati eliberat autorizatii de constructie cu utilitati numai pe hartie iar functionarii ne amendeaza ori ne cer spaga ca asta este motivul pentru care sunt in functie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5725 secunde