Dezbatere la Prefectură pe tema tichetelor pentru grădiniță

154
Dezbatere la Prefectură pe tema tichetelor pentru grădiniță - dezbatereprefecturaconstanta1-1453814393.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Ion Constantin, se întâlnește, mâine, de la

ora 14.00, în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ Constanța, cu reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean și cei ai Asociației "Ovidiu Ro". Întâlnirea vizează sesiunea județeană de informare a primarilor și a directorilor de grădiniță asupra modului de implementare a programului național, reglementat prin Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate și a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniță.

Reamintim că, în ședința de Guvern din data de 19 ianuarie a fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.248/2015, urmând ca până la data de 1 februarie să fie publicată în Monitorul Oficial al României.

Prin Legea nr.248/2015 se extinde la nivel național Programul Pilot "Fiecare Copil în Grădiniță" lansat în iulie 2010 de Asociația "Ovidiu Ro" și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Prin program se stabilește principiul de acordare lunară a unui stimulent financiar sub forma unui tichet social în valoare de 50 lei, în vederea creșterii accesului și prezenței în învățământul preșcolar a copiilor dezavantajați cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0394 secunde